07 / 08 / 2024

Adana depreminde korkutan ayrıntı! Prof. Dr. Naci Görür 6 Şubat Kahramanmaraş depremini işaret etti!

Adana depreminde korkutan ayrıntı! Prof. Dr. Naci Görür 6 Şubat Kahramanmaraş depremini işaret etti!

Adana'nın Kozan ilçesinde sabah saatlerinde 4,6, 4,5 ve 4 büyüklüğünde peş peşe 3 deprem meydana geldi. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklama geldi.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden merkez üssü Kozan olan 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıkladı. 4,6 şiddetindeki depremin hemen ardından 4,5 ve 4 büyüklüğünde arka arkaya 2 deprem meydana gelirken, depremin 7,6 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN  Adana  DEPREMİ AÇIKLAMASI!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kulandı: "Adana Kozan merkezli 4,6, 4,5 ve 4 büyüklüğünde arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedilen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Meydana gelen depremlerin ardından gözler deprem profesörlerinin açıklamalarına çevrildi. Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından Adana depremiyle ilgili açıklama yaptı. Görür söz konusu depremle ilgili ''  6 Şubat 2023 hareketlerinin etkisi olduğu söylenebilir.'' ifadelerini kullandı. İşte Görür'ün sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar... 

Prof. Dr. Naci Görür @nacigorur

Adana, Kozan/Mahyalar yakınında ve Saimbeyli Fay Zonunda 4,8 deprem oldu. Bu depremi gene 4’den büyük 2 artçı izledi. Depremin doğrudan DAF ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir. 6 Şubat 2023 hareketlerinin etkisi olduğu söylenebilir. Sevgiyle

Deprem uzmanı Hasan Sözbilir, o fay hattına dikkat çekti: 6.7 büyüklüğünde deprem olabilir! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Marmara depremi açıklaması: Korkulacak bir şey yok!

 


Geri Dön