Kent Haberleri

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü'nün temeli 30 Mart'ta atılacak!

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yapmayı vaad ettiği 6 büyük projesinden biri olan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün temeli 30 Mart'ta, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımı ile atılacak.

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yapmayı vaad ettiği 6 büyük projesinden biri olan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün temeli 30 Mart'ta, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımı ile atılacak. Sözlü ayrıca Adnan Menderes Bulvarı'nı yenileme, Orhan Kemal Kitapçılar Çarşısı, D-400 karayolu alt geçidinin üzerinin kapatılması, Yeşil Bina ile Adana Uyuşturucu İle Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi projelerine de start verdi.


ADANA'NIN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendi adını taşıyan köprünün temel atma törenine katılacağını belirten Başkan Sözlü, 30 Mart günü saat 13.00'de Adnan Menderes Bulvarı girişinde gerçekleştirecekleri törene tüm Adanalıları davet etti. 


2 Bin 456 metre uzunluğundaki Devlet Bahçeli Köprüsü'nün, 3'üncü boğaz köprüsünden sonra Türkiye'nin en uzun köprüsü olacağını belirten Sözlü, 120 milyon lira ihale bedelli yapının 825 metrelik bölümünün çelik imalat olacağını, 2017 yılının ikinci yarısından itibaren günlük 55-60 bin taşıtın buradan ulaşım sağlayacağını anlattı. Sözlü, köprünün Yüreğir yakasında inşaatı devam eden yeni hastane kompleksi ve yeni adliyenin yanı sıra kısa süre önce kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin Sarıçam'daki kampusuna de hızlı ve güvenli ulaşım sağlayacağını bildirdi.


ADANA İÇİN ÖNEMLİ PROJELER


Sözlü'nün projeleri arasında Adnan Menderes Bulvarı'nın yenilenmesi de bulunuyor. Yapılacak düzenlemenin ardından Adnan Menderes Bulvarı'nın yeni haliyle konser ve festivallere ev sahipliği yapması hedefleniyor. D-400 Karayolu üzerindeki alt geçidin üzerinin kapatılması için de hazırlanan projenin hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu düzenlemeyle Türk Kuşu Kavşağı'ndan Sabancı Merkez Camisi'ne kadar olan güzergahta, yan yolların genişletilmesiyle kent içi ulaşım büyük ölçüde rahatlatacağı belirtiliyor. 


Çukurova İlçesi, Turgut Özal Bulvarı üzerine yapılacağı açıklanan Orhan Kemal Kitapçılar Çarşısı ise kültür ve sanat merkezi olarak hazırlanıyor. Metro istasyonunun yakınında olacağı açıklanan çarşının 180 metrekarelik 9 işyerinden oluşacağı bildirildi. Çukurova Üniversitesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa geliştirilen projeyle Adana'ya çevre dostu Yeşil Bina kazandırılması hedefleniyor. Yeşil Bina, ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 75'ini bünyesindeki güneş tarlası ve rüzgar pervanelerinden karşılayacak. Çatalan Barajı şantiye sahasındaki binalar onarıldıktan sonra burası Adana Uyuşturucu İle Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet verecek. 100 kişi kapasiteli olacağı açıklanan merkezde, uyuşturucu ve madde bağımlıları tedavi edilip, topluma yeniden kazandırılacak.


Hürriyet


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı


MHP'nin kuruluş kongresini yaptığı, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de memleketi olan Osmaniye'nin daha önce ilçesi olduğu Adana'da farklı bir heyecan yaşanıyor. 


Seyhan Nehri ile ayrılan merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birleştirecek olan bağlantı ve ana yollara uzantısı ile birlikte 2450 metreyi bulan, 825 metre uzunluğundaki Devlet Bahçeli Köprüsü, 3 boğaz köprüsünden sonra Türkiye'nin en uzun köprüsü olacak. Ayrıca Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlandığında, Anadolu'nun en uzun köprüsü olan Şanlıurfa ve Adıyaman'ı birbirine bağlayan 610 metre uzunluğundaki Nissibi Köprüsü'nün de unvanını elinden almış olacak.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, 120 milyon lira ihale bedelli, 6 şeritli ve çift hat raylı köprünün üzerinden 2017 yılının ikinci yarısından itibaren günlük 55- 60 bin taşıtın ulaşım sağlayacağını söyledi. Devlet Bahçeli Köprüsü'nün Adana'nın 'itibar projesi' olacağını belirten Sözlü, "Genel Başkanımız, kendi adını taşıyan köprünün temel atma törenine katılacak. 40 metre genişliğindeki Devlet Bahçeli Köprüsü, Adana'nın itibar projesi olacak. Şehrimizin en az 30-40 yıllık ulaşım ihtiyacını karşılayacak" dedi.


DÜNYANIN EN ESKİSİ DE ADANA'DA

Türkiye'nin en uzunu henüz trafiğe açılmayan 1408 metre ana açıklığı ile İstanbul Boğazı üzerindeki Yavuz Sultan Köprüsü. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 1090, Boğaziçi Köprüsü ise 1074 metre uzunluğunda.


Dünyanın bilinen ve hala kullanılan en eski köprüsü kabul edilen tarihi Taşköprü de Adana'da bulunuyor. Araç trafiğine kapalı olan Taşköprü'nün geçmişinin 2 bin yıl öncesine, Roma İmparatoru Hadrianus'a kadar uzandığı biliniyor.


Habertürk