02 / 05 / 2024

Adana emniyet binasının 6 katı 3 milyon TL'ye yıkılacak!

Adana emniyet binasının 6 katı 3 milyon TL'ye yıkılacak!

Adana'da inşaat halindeki 14 katlı emniyet binası uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle tıraşlanacak. Yıkım için 3 milyon lira harcanacak.



Adana'da hizmet standartlarım karşılamayan Emniyet Müdürlüğü'nün bir kampüste toplanması için 2010 yılında valiliğin yanındaki alanda yeni binanın temeli atıldı. 37 bin 542 metrekarelik alanda yapılan yeni bina 14 kata ulaştığında, uçakların uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle 2011 yılında mühürlendi. 


İNŞAATI YAPAN FİRMA YIKACAK 

Yargıya taşman konu, 4 yıllık belirsizlikten sonra çözüme kavuştu. Binanın 6 katırım yıkımına karar verildi. Î1 Özel İdaresi'nin açtığı ihaleyi, inşaatın yapımmda yüklenici firma olan Halil Avcı Şirketler Grubu 3 milyon 135 bin lira teklifle aldı. Firma, fazla katların yıkılması için çalışmalara başladı. Yıkımın ardından eksik kalan bölümleri tamamlanacak olan bina 2016 yılının Haziran ayında teslim edilecek. 


Sözcü



Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Adana'da uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle Emniyet Müdürlüğü binasının 6 katı yıkılıyor. Binanın 6 katının yapımı ve yıkımı için devletin kasasından 5,5 milyon lira çıktı.


İl Özel İdaresi'nce 2010 yılında Döşeme mahallesindeki Valilik yanında temeli atılan ve 14 kat yükseldikten sonra 'uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü' gerekçesiyle bina 4 yıl önce Seyhan Belediyesi ekiplerince mühürlenmişti. mania planına aykırı inşa edildiğinden dolayı İdare Mahkemesi binanın 6 katı için yıkım kararı verdi. Bir süre önce başlatılan Emniyet Müdürlüğü binasında yıkım işleri sürüyor.


Alınan bilgiye göre, 25 milyon 347 bin liraya ihale edilen ve 37 bin 542 metrekarelik alanda yapılan inşaatın tamamlanması için 'havalimanı pistinin uzatılması veya yapıdaki son 6 katın yıkılması' yönündeki teklifler gündeme gelmişti. Uçakların uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle mühürlenen binaya ilişkin İdare Mahkemesi 6 katın yıkımına karar verdi. Bu katların yıkımı 3 milyon 150 bin liraya ihale edildi. Firma yıkım işlerini sürdürüyor, devlet 6 katın yapımı için ise 2 milyon 200 bin lira harcamıştı. 


Zaman



Geri Dön