28 / 04 / 2024

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, 2024 yılında 50 milyon metrekareye ulaşacak...

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, 2024 yılında 50 milyon metrekareye ulaşacak...

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, 2024 yılında 50 milyon metrekare büyüklüğe ulaşacaklarını kaydederek, 5 yıl içinde yaklaşık 12 milyar TL yatırım planı hazırladıklarını ve ek yatırımlarla Türkiye’de en büyük alana sahip birinci OSB olmayı hedeflediklerini açıkladı. İşte haberin detayları...



Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin (AOSB) 50’nci kuruluş yılı TÜYAP  Adana  Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Yapılan törene, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana eski valilerinden Mustafa Büyük, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Sunay Karamık, Ahmet Zenbilci, Faruk Aytek, Ayşe Sibel Ersoy ve Sadullah Kısacık, belediye başkanları, iş insanları ile çeşitli kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katılım gösterdiler.

ÖRNEK SANAYİ BÖLGESİ OLDUK

dunya.com'dan Ziya İpek'in haberine göre, Bölgenin 50 senede önemli aşamalar kaydettiğini belirterek OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, “İSO İlk 500'de 16, İSO İkinci 500'de 16 ve TİM 1000'deki 16 firması, 13 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, hastanesi, meslek yüksekokulu, teknik koleji, üniversite-sanayi işbirliğine ışık tutan yapısı, Ar-Ge yarışmaları ve girişimciliğe önem veren bakışı, dünya standartlarında altyapı hizmetleri, örnek ve uzun vadeli çözümler geliştiren projeleri ile AOSB geldiği noktada örnek gösterilen sanayi bölgelerinden biri olmayı başarmıştır” diye konuştu.

Hem Adana’da hem Türkiye’de yüksek ölçekli tüketimlere sahip olduklarını anımsatan Sütcü, Adana’da elektriğin yüzde 22’lik, doğalgazın yüzde 40’lık, suyun ise yüzde 23’lük kısmının AOSB tarafından kullanıldığını bildirdi. Türkiye’deki 400’ü aşan OSB’ler arasında ise elektriğin yüzde 4, doğalgazın yüzde 5 ve suyun ise yüzde 7’lik kısmını AOSB’nin tükettiğini kaydederek, “OSB’miz bu ihtiyaçları karşılayabilecek büyük ölçekli modern ve teknolojik tesisler ve altyapılarla donatılmış sanayi bölgelerindendir” ifadelerini kullandı.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, 2024 yılında 50 milyon metrekareye ulaşacak...

50 MİLYON METREKARELİK ALANI AŞKIN OSB ALANI OLACAK

Türkiye’nin en önemli sorunların biri olan cari açığı düşürmek, buna göre, milli ekonomiyi güçlendirmek için sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalar, çağdaş ve günün ihtiyaçlarını yansıtan projelerle hizmet çıtalarını her geçen gün daha yüksek noktalara taşıma azminde olduklarına dikkat çeken Sütcü: “Adanamıza büyük ölçekli yeni yatırımların kazandırılması için sanayici ve AOSB Yönetimi olarak bizlere düşen görevlerin farkındayız.

Bölgemizin batısında bulunan 35 milyon metrekarelik alana ilişkin yer seçimi çalışmalarında sona yaklaşıldı. 2024 yılı içinde yer seçiminin kesinleşeceğini umuyoruz. Söz konusu alanın OSB alanı olarak tanımlanması ile birlikte 50 milyon metrekarelik alanı aşkın OSB alanımız olacaktır. Bu büyüklük ile Türkiye’de en büyük alana sahip birinci OSB olmayı hedefliyoruz. Hâlihazırda 1 milyon metrekarelik AOSB 4. İlave Alanı’nda altyapı çalışmalarında sona gelindi, 2024 Ocak ayı içinde altyapılarımızı tamamlıyoruz.”
 

Zonguldak Gökçebay Organize Sanayi Bölgesi 1. etap OSB ilan edildi!

Mahkeme o ildeki OSB yapımına izin vermedi!

O ilde fabrikaların yoğunluğundan arsa kalmadı! Fabrika kurmak isteyen yatırımcılar sırada bekliyor!

Eskişehir'de fabrika yatırımları için gaza basıldı! 2030 yılında toplam bin 250 fabrika olacak!

Geri Dön