01 / 05 / 2024

Adana Pozantı Emniyet Müdürlüğü'nde imar değişikliği yapılacak!

Adana Pozantı Emniyet Müdürlüğü'nde imar değişikliği yapılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, 2 polis memurunun şehit edilmesiyle sonuçlanan hain saldırıda Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına girdikleri kör noktanın resmi alan edilmesi için imar değişikliğine gidiyor.



Komisyona havale edilen teklifle 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli, uygulama imar planında gerekli değişiklik yapılarak arazi kamulaştırılıp Emniyet Müdürlüğü'ne devredilecek. 


İNCELEME TAMAM 

İmar değişikliği teklifini Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu yerle ilgili  Adana  Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve ilgili kuruluşlar tarafından yapılan araştırmada emniyet binasının bulunduğu yerin çok da güvenlikli bir bölgede olmadığı anlaşıldı. Eksikliklerin güvenlik zafiyetine neden olduğu da ortaya çıktı" dedi. 


KÖR NOKTA 

Adana Valisi Mustafa Büyük'ün talimatıyla kör nokta olarak tabir edilen bölgenin kamusal alan edilmesi için gerekli çalışmaları tamamladıklarını anlatan Çay, "Emniyet Müdürlüğü'nün daha güvenli hale getirilmesi için imar düzenlemesi ve kamulaştırma gerekiyor. Teklifimiz komisyonlarda görüşüldükten sonra gerekli değişiklik yapılacak. Encümende kamulaştırdıktan sonra arazi kamuya tahsis edilmiş olacak. Teröristlerin sızdığı kör noktaya bir kulübe yapılacak. 3 metre yüksekliğinde istinat duvarıyla çevrilmesi ve üzerine jiletli teller yapılması planlanıyor" diye konuştu. 


Sabah Güney


Geri Dön