06 / 05 / 2024

Adana Şehir Hastanesi inşaatında son durum!

Adana Şehir Hastanesi inşaatında son durum!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Şehir Hastanesi’nin Cumhuriyet tarihinde Adana’ya tek seferde yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi. Çelikcan, inşaatı Rönesans Holding tarafından sürdürülen Adana Şehir Hastanesi şantiyesini gezdi.




Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan,  Adana  Şehir Hastanesi’nin Cumhuriyet tarihinde Adana’ya tek seferde yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi.


Çelikcan, inşaatı Rönesans Holding tarafından sürdürülen 1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi şantiyesini gezdi. Beraberinde Ak Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer ve meclis üyeleri ile birlikte çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çelikcan yapılan bu yatırımın Cumhuriyet tarihinde Adana’ya tek seferde yapılan en büyük yatırım olduğunu belirtti.


YATIRIMCILARA KOLAYLIK

Yüreğir’e yapılan özel ve kamu yatırımlarının ilçenin kalkınması için çok önemli olduğunu belirten Çelikcan, "Hükümetle yapılan işbirliği sayesinde önemli kamu yatırımları ilçemize geldi. Bunun yanı sıra özel yatırımcılarımızla kurduğumuz iyi diyaloglarımız sayesinde birçok yatırımın ilçemize gelmesini sağladık. Yatırımcılarımıza kanunlar ölçüsünde ilçemizin kalkınmasına katkı sağlaması için her türlü kolaylığı ve yardımı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.


TRAFİK VE KONUT SORUNU

Adana Şehir Hastanesi Proje Koordinatörü Eralp Günay Yumuşak, Dizayn Müdürü Haluk Yeldan ve İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı Eşref Aygün’den çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çelikcan, hastanelerin faaliyete geçmesiyle birlikte bölgenin önemli bir merkez haline geleceğini söyledi. Çelikcan, "Biz şimdiden bu önlemlerimizi almak zorundayız. Buraya her gün on binlerce insan araçlarıyla ve toplu taşıma araçlarıyla gelip gidecek. Biz bu kapasiteyi kaldıracak ve trafik akışını rahatlatacak çalışmaları yapmalıyız. Bununla ilgili olarak çalışmaların bir an önce başlaması önemlidir.


Bunun yanı sıra bu bölgelere yakın mahallelerimizde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile burada çalışacak olan vatandaşlarımızın konut sorununu da çözmeyi planlıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda 1. etap tamamlanmak üzere. Devamında ise 2 ve 3. etap kentsel dönüşüm çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem burada istihdam edilecek personele yardımcı olacağız, hem de ilçemiz çağdaş ve modern konutlara kavuşacaktır" diye konuştu.


HANGİ HASTANELER VAR?

Yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda, hizmet edeceği bölge özelinde belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda projelendirilen Şehir Hastanesinin bünyesinde; Genel Hastane, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi bulunacak. Bunlara ek olarak, yoğun bakım ünitesi ve 55 ameliyathane de bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermesi bekleniyor.

Şehir Hastanesi projesi tamamlandığında, günlük olarak ortalama bini acil olmak üzere 15 bin 500 hastasına, 2 bin 650’si tıbbi olmak üzere 5 bin 100 personeli ile kesintisiz hizmet vermesi planlanıyor.


FİZİK TEDAVİ HASTANESİ

Kampus içinde ana hastaneden ayrı olarak yer alacak olan 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, günümüz standartlarının tümüne cevap verecek şekilde, Elektroterapi, Hidroterapi, Psikoterapi, Geriatri, Romatoloji ve benzeri gibi pek çok özel dalda tedavi ve rehabilitasyon hizmetini hem günlük hem de yatan hastalara verebilecek doğrultuda tasarlandı.


ADLİ PSİKİYATRİ HASTANESİ

Türkiye’de ilk kez hizmete alınacak olan Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, zihinsel ve ruhsal sebebiyle ortamda, kendileri ve çevreleri için yaratabilecek statüdeki tedavilerinin gerçekleştirileceği özel birimlerden oluşuyor. 100 yataklı bu hastane dünya standartlarında tüm güvenlik ve müdahale önlemlerinin alındığı nitelikli bir sağlık yapısı olacak.


EN BÜYÜK İZOLATÖRLÜ YAPI

Adana Şehir Hastanesi, dünyanın en ileri teknolojisine sahip 3 yönlü sarkaç tipi deprem izolatörleri sayesinde, coğrafyasında yaşanması olası en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini, hiç bir aksama olmadan, yerine getirmeye devam edebilecek. Böylece her gün ev sahipliği yapacağı, on binlerce kişiye her koşulda kesintisiz ve güvenli bir şekilde sağlık hizmeti sağlayabilecek. Şehir Hastanesi tamamlandığında her bir kolonuna yerleştirilecek olan tam bin 512 adet izolatör ile ’dünyanın en büyük deprem izolatörlü yapısı’ unvanına da sahip olacak.


 Milliyet


Geri Dön