28 / 04 / 2024

Yüreğir Kışla mahallesi 2. etapta kentsel dönüşüm başladı!

Yüreğir Kışla mahallesi 2. etapta kentsel dönüşüm başladı!

Yüreğir Belediyesi yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Kışla mahallesi'nde 2'nci etap kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Adana'da Yüreğir Belediyesi'nin başlattığı yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.



Kışla Mahallesi'nde devam eden 1'inci etap kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, 2'nci etaba da başlandı. 63 dönüm alan üzerinde yapılacak olan 2'nci etap kentsel dönüşüm çalışması ön protokolü imzalandı. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Amacımız yeşil alanı, otoparkı ve sosyal donatıları olan yeni yaşam alanları oluşturmaktır" dedi. 


ÖNCE TEREDDÜT VARDI 

Yerinde ve gerçek kentsel dönüşüme Kışla Mahallesi'nden başladıklarını belirten Çelikcan "İlk önceleri vatandaşlarımız tereddütlü yaklaştılar. Çok zorluk çektik. Çok şükür ilk etap çalışmamız tamamlanmak üzere. 60 dönüm alan üzerinde bulunan 324 daire ve 15 işyeri yıkılarak 772 daire ve 43 işyeri yapılıyor. 354 konut hak sahiplerine verilecek. Geri kalan 418 konutu ise 2'nci etap kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında antlaşmaya vardığımız vatandaşlarımıza vereceğiz. Yeni ilan ettiğimiz 2'nci etap kentsel dönüşüm alanı 63 dönüm. Çalışmalarımız devam edecek" dedi. 


KUŞKULAR GİDERİLDİ

Kentsel dönüşüme başlarken vatandaşların temkinli davrandığını belirten Başkan Mahmut Çelikcan "Önümüzdeki Sinan Paşa örneği vatandaşlarımızı tedirgin ediyordu. Orası yıllardan bu yana çözülememiş durumda. Ama çok şükür başladık ve 1'inci etabı bitirmek üzereyiz. 2'nci etap kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Bizim bu işe verdiğimiz önem ve halkımızın bize verdiği desteğin sonucunda kuşkular giderildi. Bunun yanı sıra Karacaoğlan, Cumhuriyet, Başak, Yavuzlar, Serinevler ve Akıncılar mahallerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu. 


Sabah Güney.


Geri Dön