29 / 04 / 2024

Adana'da arazi anlaşmazlığı cinayeti davasının sanığına 31 yıl hapis cezası!

Adana'da arazi anlaşmazlığı cinayeti davasının sanığına 31 yıl hapis cezası!

Adana'da arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıktığı iddia edilen kavgada tabancayla ateş ederek bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.



Adana'da arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıktığı iddia edilen kavgada tabancayla ateş ederek bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanıkğa 31 yıl hapis cezası verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Adana  9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Sabah S. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılım gösterdi. Kavgada babası Zeki B. yaşamını yitiren kendisi de yaralanan müşteki Mustafa B. ile diğer müştekiler Mahmut ve Necati B. ve tarafların avukatları da duruşmaya geldi.

Adana da arazi anlaşmazlığı cinayeti davasının sanığına 31 yıl hapis cezası!

Mustafa B, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma sonrası babasıyla kaçarken sanığın arkalarından ateş ettiğini iddia ederek, "Kaçtığımız halde arkamızdan sıktı. Babam öldü, ben de 6-7 ay kendime gelemedim. Babamı öldüren, beni öldürmeye kalkışan sanığın cezalandırılmasını istiyorum." diye konuştu.

Yaşamını yitiren Zeki B'nin kardeşi Mahmut B. de sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık Sabah S. ise baba ve oğlunun kendini tehdit ettiğini iddia ederek, "Oraya iyi niyetle gitmiştim. 14 aydır cezaevindeyim. Çok derin üzüntü ve pişmanlık yaşadım. Bana en büyük ceza budur. Affımı ve tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık olan Sabah S'yi "Kasten öldürme" suçundan önce müebbet hapse mahkum etti. Heyet, sanığın cezasını "eylemini haksız tahrik altında gerçekleştirdiği" gerekçesiyle 18 seneye indirdi. "Öldürmeye teşebbüs" suçundan da 13 sene hapse mahkum edilen sanığın mevcut tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Merkez Yüreğir ilçesi Köklüce Mahallesi'nde, 6 Kasım tarihinde Sabah S, arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı Zeki B'yi tabancayla öldürmüş, oğlu Mustafa B'yi ise yaralamıştı.


Geri Dön