Adana'da denizdeki atıklar, 'balık anıta' dönüştürüldü!
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencileri, Yumurtalık Sosyal Kalkınma Kültür Turizm Doğa Varlıklarını Koruma Derneği'nin (YUM-DER) etkinliğinde, denizden çıkarılan atıkları birleştirerek yaptıkları "balık anıt" ile deniz kirliliğine dikkati çekti...
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencileri, Yumurtalık Sosyal Kalkınma Kültür Turizm Doğa Varlıklarını Koruma Derneği'nin (YUM-DER) etkinliğinde, denizden çıkarılan atıkları birleştirerek yaptıkları "balık anıt" ile deniz kirliliğine dikkati çekti.
YUM-DER'in, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Proje Direktörlüğü ve EDUSER Danışmanlık şirketi ile yürüttüğü ''Yumurtalık Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi'' projesi kapsamında, Yumurtalık Limanı ve halk plajında, denizde temizlik çalışması yapıldı.
ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölümü öğrencileri, Yumurtalık İlçe Emniyet Amirliği ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Sualtı Grup Amirliği'nde görevli dalgıçlar, sualtındaki kirleticileri kıyıya çıkardı.
ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Karaaslan öncülüğünde, resim ve heykel bölümü son sınıf öğrencileri, atıkları kullanarak "balık anıt" yaptı. Öğrenciler, limanın duvarına, deniz altındaki yaşamı anlatan resim çizdi.
Proje kapsamında, dalış eğitiminde başarılı olan 10 kişiye dalgıç belgesi verildi.
Proje koordinatörü ve ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölüm Başkanı Mustafa Çekiç, gazetecilere, düzenli sualtı temizliği yapılması ve deniz kirliliğine kamuoyunun dikkatini çekmeyi hedeflediklerini söyledi.
Çekiç, projeye katkılarından dolayı paydaşlara, Yumurtalık Kaymakamlığı, Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi yetkililerine teşekkür ettiğini belirtti.
AA