30 / 04 / 2024

Adana'da sahte emlakçıya 6 yıl 8 ay hapis cezası!

Adana'da sahte emlakçıya 6 yıl 8 ay hapis cezası!

Adana'da ev sahibinin imzasını taklit ederek kendi kiraladığı daireyi başkasına kiraya veren G.K.'ye 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi...



Adana'da ev sahibinin imzasını taklit ederek kendi kiraladığı evi başkasına kiraya veren sanık ''özel belgede sahtecilik ve dolandırıcılık'' suçlarından toplam 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Adana  13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık G.K. bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılım gösterdi.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık G.K, ''Cezaevinde bulunduğum için müştekilerin zararını gideremedim. Ben çok pişman oldum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum.'' diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında dosya kapsamındaki mevcut delil durumu dikkate alınarak sanık G.K'nin üzerine atılı ''özel belgede sahtecilik ve dolandırıcılık'' suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş belirtti.

Mahkeme heyeti de sanık G.K'yi ''özel belgede sahtecilik'' suçundan 1 yıl 8 ay, ''dolandırıcılık'' suçundan 5 yıl, toplam olarak 6 yıl 8 ay hapis cezası ve 36 bin lira adli para cezasına çarptırarak mevcut halinin de devamına karar verdi.

- Olay

Adana'da kendini "emlakçı" olarak tanıtarak kiraladığı daireyi, ev sahibinin imzasını taklit ederek başka bir kişiye kiraya veren tutuklu sanık hakkında  ''özel belgede sahtecilik ve dolandırıcılık'' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede sanığın merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'nde bulunan G.B'ye ait bir apartman dairesini kendisini emlakçı olarak tanıtarak kiraladığı ve ev sahibi G.B'nin bilgisi dışında S.Y. isimli başka bir kişiye yıllık 9 bin 500 liraya kiraladığı belirtilmişti.

Şüpheli G.K'nin kira sözleşmesini ev sahibi G.B. adına imzaladığı belirtilen iddianamede, müşteki G.B. ve S.Y'nin, zanlının adresini verdiği ve kendisine ait olduğunu öne sürdüğü emlakçı dükkanına gittiklerinde dükkanın boşaltılmış olduğunu gördükleri bildirmişti.


Geri Dön