Kent Haberleri

Adana'ya 15 milyar liralık yatırım yapıldı!

İhsan Şener,ulaştırma, haberleşme, enerji, çevre, Toki, tarım ve hayvancılık, spor, turizm, vakıflar, teknoloji, KÖYDEŞ, spor, üniversite ve bir çok alanda 15 milyar liranın üzerinde yatırım ve desteğin 12 yılda gerçekleştirildiğini söyledi


Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Adana'ya 12 yılda 15 milyar liranın üzerinde yatırım ve destek yapıldığını belirtti. 

Şener, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçim kampanyası kapsamında 23 Temmuz'da Adana'da olacağını, düzenlenecek mitingde halka sesleneceğini ve iftar programına katılacağını belirtti. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana'yı 'Yiğitlerin, mertlerin şehri' olarak tarif ettiğini hatırlatan Şener, bu sevgiyle ulaştırma, haberleşme, eğitim, sağlık, adalet, orman ve su işleri, enerji, çevre, Toki, tarım ve hayvancılık, spor, turizm, vakıflar, teknoloji, KÖYDEŞ, spor, üniversite ve bir çok alanda 15 milyar liranın üzerinde yatırım ve desteğin 12 yılda gerçekleştirildiğini hatırlattı . 

12 yılda yapılan yatırımlarla ihracatta 4 kat artış olduğunu ifade eden Şener, "Adana 12 yıl içerisinde üretim, ihracat katlayarak büyüdü. 2002 yılında Adana ürettiği ürünün sadece 461 milyon dolarlık kısmını ihraç ederken şuanda bu rakam 2 milyar doları buldu. Dış ticaret hacmi ise 5 kat artarak 1 milyardan 5 milyar dolara yükseldi. 

2002 yılında Adana'nın ödediği vergi 599 milyon lira iken 2013 yılında ise 2 milyar liraya yükseldi. Rakamlarda gösteriyor ki Adana kazanırken, ülkemiz de kazandırıyor. 

Adana büyürken, Türkiye'de büyüyor" dedi. 

Havaalanı, karayolu ve trene yatırım yapıldığını söyleyen Şener, şöyle devam etti: "Havayolu halkın yolu oldu. Adana'da bulunan havalimanı 2003 yılında sadece yılda 786 bin 855 yolcu taşırken, 2013 yılında ise 4 milyon 306 bin 302 kişi taşıyarak 12 yılda 5,5 kat yolcu sayısı arttı. Adana'da 2002 yılına kadar 252 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yılları yaptığımız 133 kilometrelik bölünmüş yol ile birlikte Adana'nın toplam bölünmüş yol mesafesi 388 kilometreye çıkarıldı. Ayrıca Adana'nın karayolu ağı ise bin 73 kilometreye ulaştı. 

Adana-Mersin demiryolu yenilenerek kısa sürede illerin birbirine varışını sağladık. Çukurova ile Mezopotamya'yı birbirine bağlayan Bahçe-Nurdağı arasına Türkiye'nin en uzun tüneli inşa ediliyor. Adana hızlı tren şehri olması için çalışmalar başladı. Hızlı tren ile Adana, Konya, Karaman, Ulukışla, Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin güzergahlarına ulaşacak. Hızlı tren projesiyle Adana-Mersin arası 20 Dakika olacak. KÖYDEŞ kapsamında köylerimizin bin 109 kilometrelik yolu asfalt, 245 kilometre ise stabilize ile kaplandı, 269 köyün içme suyu sorunu ortadan kalktı." Çukurova'da üreticiye büyük desteğin yanında sulama tesislerinin açılmasıyla Çukurova'dan bereket fışkırdığını bildiren Şener, "2002 yılında üreticilerimize ödenen toplam prim desteği sadece 44 milyon lira iken 2013'te ise 6 kat artarak 256 milyon liraya yükseldi. 12 yılda Adanalı üreticiye toplam 2 milyar lira prim desteği ödendi. 12 yılda Adana'da hayvancılık desteğini ise 34 kat arttı. 2002 yılına kadar 1 milyon lira destek verilirken bu rakam Ak Parti Hükümeti döneminde ise 34 milyon liraya yükseldi. Tarımın her alanında üreticilerimizi koruduk. 

Adana'da son 12 yılda yapılan sulama tesisleriyle 416 bin dönüm araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize bereket getirildi. Yumurtalık Ovası cazibe sulamasıyla 64 bin dönüm araziyi sulamaya açtık. 794 bin dönüm toprağa hayat verecek Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu sulama projesi ise hızla devam ediyor. 13 adet gölet ve sulama tesisi inşası sürüyor. Suya hasret 81 bin dönüm arazi suyla bulaşacak. Çukurova'dan bereket fışkırıyor" diye konuştu. 


Adana bölge