Adana'ya Devlet Bahçeli köprüsü yapılacak!
Adana Büyükşehir Belediyesi, seçimin hemen ardından iki dev köprü projesi için temel atma töreni düzenleyecek. Devlet Bahçeli Köprüsü ve Cevat Yurdakul Köprüsü, Adana'nın ulaşımla ilgili kanayan yarasına merhem olacak.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, su, yol ve altyapı hizmetlerinin sürdüğü Adana'da iki büyük köprü projesinin ayrıntılarıyla ilgili bilgi verdi. Başkan Sözlü, Seyhan ve Yüreğir arasında yapılacak 900 metrelik yeni köprünün adının Devlet Bahçeli Köprüsü olacağını duyurdu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Akdeniz Türk TV'de Yüksel Evsen'in hazırlayıp sunduğu Sürmanşet Programı'nda kent gündemiyle ilgili çok sayıda konuya değindi, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
SUSUZ VE YOLSUZ KÖYLERE, TEMEL İHTİYAÇ ÖNCELİĞİ
12 yıllık AKP iktidarının, Türkiye'nin çağ atladığına dair söylemlerine karşın Adana'daki köyleri su ve yoldan mahrum bulduklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "Cumhuriyet döneminde su görmemiş, şebeke gitmemiş yerlerin su sorununu çözüyoruz. 21. Yüzyılda Adana'nın yüzlerce köyü susuz, çocuklar bozuk yollarda zorla okula gidiyor. 900 km içme suyu hattı döşüyoruz. Çatalan suyunu Karataş'a götürüyoruz, geçen yıl Yumurtalık'a su götürdük. 900 km, Adana'dan, Fatih'in İstanbul'u fethederken Ulubatlı Hasan'ın burçlara üç hilalli bayrağı, şahadet şerbetini içerken diktiği surların dibine kadar olan mesafedir. Bu 2015'te bitecek. Bu paranın kaynağı nedir, ASKİ bunları neyle yapıyor diye merak eden var mı?
Bütçesinin yarısı borçlarına, yarısı da personel giderlerine harcanan bir belediyede, bu işler nasıl yapılıyor diye sorsunlar" dedi.
AMAÇ MİLLETE HİZMET OLUNCA KAYNAK BULUNUR
Kaynakları artırdıklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "Zam yaparak değil, kayıp kaçakları topluyoruz. Ne olduğumuz noktasında değil, ne yaptığımız noktasında farkındalık yaratmak istiyoruz. Metal Sanayi Sitesi içindeki TD 8 deresi 30 yıldır yapılamamış ve pis su, deresi olarak biliniyor. Belediye ve DSİ, yıllarca kaynak olmadığı gerekçesiyle yapmamış. Bayındırlık rakamlarına göre 16 bin liralık keşif bedeli çıktı ve ihalesi 5 bin 900 liraya yapıldı. DSI'nin işi, belediyenin işi diye bakmam, fırsatı bulduk mu yaparız. Şeref bize ait olur. 16 bin liralık işi 5 bin 900 liraya yaptık. İşte kaynak bu. İktidarın önceliği Cumhuriyeti yıkmak için desteklediği kendi yandaşları, bizim önceliğimizse vatandaşımızdır. 60 milyon liralık bir diğer işi, yine şeffaf bir ihaleyle, üç parçada, 20'şer milyon civarında, 21 milyon liraya gerçekleştirdik. 114 milyon liraya 2 parçada 1200 km yol ihalesi, Fen İşleri Daire Başkanlığımızdan, toplamda 55-56 milyon liraya gitti. Açık, rekabete dayalı, katılımcıları rakabet ettiren ama kaliteden ödün vermeyen bir hizmet anlayışıyla çalışıyoruz.
Adana seyyar istilacılardan korunuyor, Adana'da kavgayı bitirdik, yolları birinci sınıf hale getiriyoruz, kentin altyapı eksiklerini tamamlıyoruz. Su şebekesinin haricinde 200 km altyapı çalışması gerçekleştirilecek bu yıl" diye konuştu.
DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜ
Seçimin hemen ardından iki büyük köprü projesinin temelinin atılacağı müjdesini de veren Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: "Köprü çalışmalarına başlıyoruz. Bir tanesiyle, Baraj Şeddesi üzerinden Çukurova Üniversitesi'ne ulaşıyoruz. Yaklaşık günlük 50-55 bin araç geçecek bu köprüden. Yeni Baraj Kapısı Kavşağı'ndan, Sarıçam-Yüreğir Hattı'ndan gelen Yeşiî Bulvarla direkt buluşan, yaklaşık 850-900 metre uzunluğunda yeni bir köprü yapıyoruz.
Baraj yatağını geçiyoruz. 3 gidiş, 3 geliş, ortada da raylı sistemi üniversiteye ulaştıracak bir gidiş geliş olacak. 8 şeritli bir köprü yapıyoruz. Yine Sular caddesi, Cevat Yurdakul Bulvarı'ndan, Yavuzlar'ın göbeğindeki Orhan Kemal Bulvarı'na bir köprü yapıyoruz. Bunlar 100-120 milyon lira civarında iki proje. Bu projeler öncelikle Baraj Seddesi'ni gayrınizami kullanımdan kurtaracak.
Çukurova Üniversitesi'nin, Balcalı Hastanesi'nin, Seyhan ve Çukurova'ya yüklediği trafiği Yüreğir'e çekerek, Yüreğir'i kıymetlendirecek, Sarıçam'ı kıymetlendirecek ve Adana'yı tedrici olarak rahatlatacak projeler. Köprünün temelini seçimden sonra Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli atacak.
Köprünün ismi Devlet Bahçeli Köprüsü olacak.
Cevat Yurdakul Köprüsü, Yüreğir'i Suriye muamelesi görmekten kurtarmak için yapmayı uygun gördüğüm bir köprü. Cevat Yurdakul'u Yavuzlar'a bağlayan anıt mimari kullanımlı bir köprü. Tasarım olarak düz köprülerden farklı. Adana'nın önemli anıt mimari eserlerinden biri olacak. 7 Haziran'dan sonra inşallah Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Başbakan olarak gelip temelini atacak." Adana'da yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: "Kentsel dönüşümle ilgili ilk olarak Sinanpaşa'da kazmayı vuracağım, Köprüköyü'nde kazmayı vuracağım. Göl Mahallesi'nde TOKİ'yle yürüttüğüm projeler var. Bundan sonra yeni başlayacağım kentsel dönüşüm projelerinde TOKİ ya da Şehircilik Bakanlığı'ndan ayrı bir yöntem kullanacağım.
Onunla ilgili çalışmalarım var. Ben bu yeni sistemin bir iki uygulamasını yaptıktan sonra inşallah Türkiye bu modele dönecek. Aksi halde Şehircilik Bakanlığı hazır projelerimizi imzalayıp önünü açmıyor."
Adana Çukurova Barış