AVM

Adana'ya mobilya AVM'si yapılacak!

Başkan Sözlü, Sarıçam’ın muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda, ilçe halkının gönlünü ferahlattı, 2019’a kadar dev projeleri teker teker hayata geçirme sözü verdi.

Başkan Sözlü, Sarıçam’ın muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda, ilçe halkının gönlünü ferahlattı, 2019’a kadar dev projeleri teker teker hayata geçirme sözü verdi.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam ilçesi muhtarlarıyla Kürkçüler’de bir araya geldi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratlarının da katıldığı toplantıda Sarıçam’ı geliştirecek projeleri paylaşan ve sorun dinleyen Başkan Sözlü, “Bizim dönemimizle birlikte Sarıçam, Adana’nın köy muamelesi gören ilçesi olmaktan çıkmıştır. Sarıçam Adana’yı sırtlayan, Adana’yı büyüten ilçe olarak gelecek döneme imzasını atacaktır. Biz geldikten sonra Sarıçam’ın değeri artmıştır. Sarıçam, Adana’nın gözbebeği Çukurova Üniversitesi’ni (ÇÜ) bünyesinde barındıran, Bilim ve Teknoloji Üniversitesini (BTÜ) de bağrına basan, gelecekte Adana’nın gelişimine büyük katkı koyacak alanları içinde bulunduracak ilçemizdir. Adaylığımızdan bu yana Sarıçam’ın gelişme potansiyelinin farkında olduk. Şu anda Sarıçam’da hareket, bereket var. Belediyemizin fiziki imkanları doğrultusunda, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’la birlikte çalışıyoruz. Sarıçam’a şimdiye kadar gitmeyen hizmetleri götürüyoruz” dedi.


DEV MOBİLYA AVM’Sİ


Şehir kültürü kavramına önem verdiklerini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “İnsanlara şehirde yaşadığını hissettirecek bütün faktörleri harekete geçiriyoruz. Sarıçam’ı, Adana’nın lokomotif ilçelerinden biri haline getireceğiz. Allah nasip ederse Sarıçam’da önümüzdeki yıllarda büyük ekonomik hareketler olacak. Belediyemizin gelecekte yapmak istediği hizmetleri konuşlandıracağı yerler, hal, mezbaha, yeni toplu konut alanları, otogar Sarıçam’da olacak. Türkiye’nin belki de en büyük mobilya AVM’sini, 365 gün 24 saat açık, kalıcı mobilya fuarını da yine Sarıçam sınırları içinde hayata geçireceğiz. Biz inşallah buraları kıymetlendirdikçe Sarıçam da bünyesinde bulacağı o dinamizmle kedisini yenileyecek ve Sarıçamlıların elinde ne varsa altın olacak. Elbette Sarıçam’ın değer artışından kaynaklanacakları Sarıçamlıların kazanmasını isteriz. Sarıçam’da önümüzdeki zaman dilimi aydınlık, parlak ve mülkiyet değerlerinin artacağı bir dönem olacak” diye konuştu.


VATANDAŞIN DÜŞÜNCELERİ ÖNEMLİ


Adana’nın her tarafında aynı samimiyetle çalıştıklarını belirten Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Geçmişte Sarıçam’a yapılan köy muamelesini bitirdik. Sarıçam Adana’nın gözbebeği olacak. Sarıçam, yeni açacağımız yollarla, bulvarlarla, hatta var olan bulvarların genişletilmesiyle ihtiyaçlara cevap verecek.Sarıçam Deresi’nin sağından, solundan 15’er metrelik yolları, başladığı yerden Kozan Yolu’na dayanacak şekilde planladık.


Sarıçam’ın merkezindeki yolu genişletme planlarımızı da hayata geçirmek için çalışmalarımıza zemin hazırlıyoruz. Şehirde yaşayanların, hayalleri, istekleri, tespitleri de vardır. Onları da dinleyeceğiz. Şehrin gelişmesi için perspektifiniz, bakış açınız neyse bizimle paylaşın. Kısa vadede çözmemiz gereken problemlerin dışında, Sarıçam’ın geleceğinde, Sarıçam’a değer katmak adına yapacağımız bir şey olduğunu düşünüyorsanız bunları da bizimle paylaşmalısınız. Bir şehri en iyi, o şehirde yaşayanlar bilir. Onların gelecekle ilgili öngörüleri, tahminleri ve önerileri çok kıymetlidir.”


YOĞUN HİZMET DÖNEMİ


Hizmet ederken siyasi ayrım yapmayacakları mesajını bir kez daha yineleyen Başkan Sözlü, şunları söyledi: “Bize oy vermeyen vatandaşlarımıza da en iyi şekilde hizmet etmek boynumuzun borcu ve çağdaş demokrasinin gereğidir. Halkımızı kutuplaştırmayacağız, ayrıştırmayacağız, kaynaştıracağız ve öyle hizmet edeceğiz. Yapacağımız hizmetlerle, Sarıçam’ın gönlü cömert insanlarının gönüllerini kazanacağımızdan şüphemiz yok. Allah rızası için hizmet edene, Allah rızası için cevap vereceğinizi düşünüyorum. Hem Bilal Uludağ, hem biz, hem de mesai arkadaşlarımız ve sizinle yakın temas halinde bulunan belediye meclis üyelerimiz bu konuda samimiyiz. 2023 yılında Türkiye’nin hak ettiği yerde olmasını dileriz. Adana’nın 2023’te çağdaş şehircilikte 1 numara olmasını isteriz. Onun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Allah’ın izniyle Adana’nın en merkezi yerlerini yeni yaptığımız köprü ve yol çalışmalarıyla Sarıçam’ın merkezine bağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde hem BTÜ’nün hem de ÇÜ’nün yaşam alanı olarak tercih ettiği yer ağırlıkla Sarıçam olacak. Belki alt seviyelere doğru biraz da Yüreğir olacak. Yüreğir ve Sarıçam böylece Adana’nın trafik yükünü de paylaşacak. Alışveriş merkezleri, mağazaların bulunduğu alanlar oluşturulacak. Bunları 2019’a kadar teker teker hayata geçireceğiz. İnsanlarımız bir takım ihtiyaçlarını karşılamak için hergün Sarıçam’dan Yüreğir’e, diğer merkez ilçelerimize gitmek zorunda kalmayacak. Her ihtiyacınızı Sarıçam’da karşılayacaksınız. Merkez Otogar’ı da buraya yapacağız. Hizmete devam edeceğiz, Adana’yı aldığımız yerden öteye taşıyacağız.”


Adananın Sesi