Addresistanbul 9. yılını Yaratıcılığın Addres’i sergisiyle kutluyor!
Addresistanbul 9. yılını Yaratıcılığın Addres’i sergisiyle kutluyor. Tasarımın hayatımızın odak noktasında yer almasını ve tüm yaratıcıları destekleyen addresistanbul, 9. yılında Yaratıcılığın Addres’i sergisiyle Türkiye’de yaratıcılığı onurlandırıyor.
Addresistanbul 9 yaşında! 9 yıldır şehirde yaratıcılığın her alanını kucaklayan, tasarımın hayatımızın odak noktasında yer almasını ve tüm yaratıcıları destekleyen addresistanbul, 9. yılında Yaratıcılığın Addres’i sergisiyle Türkiye’de yaratıcılığı onurlandırıyor.
Yaratıcılık binalardan tablolara, dekoratif ürünlerden işlevsel günlük objelere kadar hayatımızın her alanında mevcut. İster şehrin yeni sanat merkezi olsun, ister geleneksel bir kahve fincanı, ister bir sandalye; kimi zaman büyük, kimi zaman küçük, taşınabilir veya taşınamaz, göz önünde veya değil, kalıcı veya geçici...
Tasarım, mimarlık, etkinlik, gastronomi gibi pek çok alandan 100’ün üzerinde projenin yer aldığı 9. Yıl Sergisi, genç veya tecrübeli; tasarımcı, mimar, şef, müzisyen; bir ürün, bir bina, bir sanat eseri, bir film, bir poster, bir yemek, bir etkinlik; her türlü yaratıcı projeye kucak açıyor.
Yaratıcılığın Addres’i sergisinde yer alan ve son 9 yılda Türkiye’de yaratıcılığıyla öne çıkan, günlük hayatımızı şekillendiren ve değiştiren projeler tasarımcılar, mimarlar, sanatçılar, kısacası şehri yaşayan yaratıcılardan oluşan 50 kişiye yakın bir Danışma Kurulu ile birlikte seçildi.
Danışma Kurulu’nun seçtiği birbirinden farklı projelerin yanı sıra ETMK (Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu) Design Turkey Kazananları Sergisi, GMK (Grafikerler Meslek Kuruluşu Grafik Ürünler Sergisi, Kırmızı Ödülleri Kıpkırmızı Sergisi, İstanbul Design Week Taze Tasarım, İstanbul Modern 10. Yıl Koleksiyonu, TAK Kadıköy’ün Kadıköy Mobilya Serisi ve yerel referanslarla tasarlanmış ‘yeni geleneksel’ ürünlerin yer aldığı Yeni-Eski gibi tematik sergiler de yer alıyor.
Sergide Türkiye’nin önde gelen tasarımcı ve mimarların projelerinin yanı sıra gelecek vadeden pek çok genç tasarımcı da yer alıyor.
Sergilenen 100’ün üzerinde projenin arasında Dhoku Notasyonlar Bir Kilim Kayıtları Sergisi için farklı tasarımcıların geleneksel kilim motiflerine getirdiği güncel yorumlar; Fazıl Say’ın Mezopotamya Senfonisi ve Mustafa Toygun Özdemir’in senfonin 10 bölümünü yansıtan çizimleri; Emre Arolat’ın Sancaklar Camii, Zorlu PSM, Eyüp Kültür Merkezi gibi projeleri; Tasa Platform’un Tasarım Yürüyüşleri; Oya Akman ve Orhan Irmak Tasarım’ın ödüllü ambalajları gibi farklı alanlardan yaratıcı projeler yer alıyor.