29 / 04 / 2024

Adil Karaismailoğlu: Havalimanı sayısını 56'ya yükselttik!

Adil Karaismailoğlu: Havalimanı sayısını 56'ya yükselttik!

"Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü" dolayısıyla Hava Trafik Kontrol Merkezini, Yerli ve Milli ATC Eğitim Simülatörü ile Esenboğa Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye’nin hava ulaşımına ilişkin açıklamalarda bulundu. 



Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü" dolayısıyla Hava Trafik Kontrol Merkezini, Yerli ve Milli ATC Eğitim Simülatörü ile Esenboğa Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karaismailoğlu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada geçmişte 26 olan havalimanı sayısının 56'ya yükseltildiğini belirterek, 2002'de dünyanın sadece 60 noktasına uçakla seyahat edilebilirken, bugün bu sayının 328 olduğunu belirtti. 

Yurt içi uçuşlarda seyahat konforu ve kalitesini artırmak için gerçekleştirdikleri yatırımları, yurt dışı uçuşlar için de göstermeyi ihmal etmediklerini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, dünyanın örnek gösterdiği İstanbul Havalimanı ile Türkiye ve İstanbul'un uluslararası bir hub haline geldiğini vurguladı.

Adil Karaismailoğlu: 5 yeni havalimanı projemiz havadaki gücümüzü artıracak!


Geri Dön