Genel

Adil Üstündağ, Eskişehir'de 5 yıldızlı otel yeri arıyor!

Akdeniz'de Antalya'nın gerçekleştirdiği turizm hamlesini Karadeniz'de Ordu yakalayabilir. Ordu'da son dönemde başta Hilton olmak üzere çok sayıda turizm yatırımı yapılıyor

Medya Grup Başkanımız Fatih Karaca`nın Anadolu Buluşmaları projesi çerçevesinde Eskişehir`deyiz...

Eskişehir Anadolu`nun parlayan yeni yıldızı...

Sevgili Rüştü Bozkurt`un ifadesiyle kent `Bin yılın fırsatını yakalamış` durumda. Yerel yöneticisinden işadamına herkes bu gelişmenin farkında...

Yunus Emre Kültür Merkezi`nde saat 16.30`da kentin yakaladığı fırsatları konuşacağız...

Bin yılın fırsatı

Türkiye`nin dengeli gelişme ve zenginleşmesi için marka kentler oluşturması gerekiyor. Marka kentler İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kontrolsüz büyüyen kentlerdeki olumsuzluklara fren olacak.

Örneğin Eskişehir...

Rüştü Bozkurt 15 konuda atak yapacağını söylüyor kentin. Biz sadece iki alandaki fırsatı paylaşabiliriz...

Eskişehir çağrı merkezleri ve havacık konusunda üs olabilir. Bunun için her türlü altyapı mevcut...

Sakarya`da tarım

Kentin çekim merkezi olması ile birlikte büyük metropollere göç baskısı hafifleyebilir.

Başka kentler de bu işlevi yerine getirebilir... Bir başka örnek Sakarya... Tarım ve tarıma dayalı sanayi Sakarya`nın sınıf atlamasını sağlayacağı gibi İstanbul'un da yaşamını kolaylaştıracak.

Kayseri`de mobilya

Kayseri mobilya, Konya yan sanayi kenti olma özelliği gösteriyor. Boydaklar'ın başarısı Kayseri`deki gelişmenin geldiği noktayı çok iyi anlatıyor. Adıyaman ve Kastamonu başta tekstil olmak üzere çok sayıda alanda Türkiye`nin üretim merkezi olabilir. Adıyaman'da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy, Kastamonu`da Aynur Bektaş`ın attığı adımlar ortada...

Adil Bey 5 yıldızlı otel yeri arıyor

Akdeniz`de Antalya`nın gerçekleştirdiği turizm hamlesini Karadeniz`de Ordu yakalayabilir. Ordu`da son dönemde başta Hilton olmak üzere çok sayıda turizm yatırımı yapılıyor. Bu gelişmeler `Karadeniz`in Antalyası` sloganını güçlendiriyor. Ordu Valisi Orhan Düzgün, tüm bu gelişmelere önderlik yapıyor.

Otel deyince Eskişehir`e bir dönüş yapalım... Kente gıda yatırımı yapan Greenpark Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Eskişehir`e 5 yıldızlı otel yapmak için uzun süredir arayış içinde. Yer bakıp, fizibilite çalışmaları yaptığını söylüyor. Eskişehir her ne kadar büyük kentlere çok yakın mesafede de olsa 5 yıldızlı bir oteli kaldıracak bir kent özelliği taşıyor.

Bir Anadolu Buluşmaları öncesi şöyle bir Anadolu turu atmak istedim. Bugün Eskişehir`de, yarın başka bir kentte olacağız... Anadolu`da ne kadar fazla marka kent olursa İstanbul`u, Ankara`yı yönetmek o kadar kolay olacak. Zenginlik bütün ülkeye yayılacak... Bu nedenle bu çorbada herkesin tuzunun olmasında fayda var.
Bugün/Celal TOPRAK