27 / 04 / 2024

Adım adım TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu!

Adım adım TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu!

TOKİ tarafından hayata geçirilecek 100 bin sosyal konut projesine başvurular başladı. Peki TOKİ sosyla konut başvuruları E-Devlet'ten nasıl yapılır? İşte adım adım TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu!



Türkiye'nin 81 ilinde inşa edileceği açıklanan  TOKİ  sosyal konutları için başvurular e Devlet'ten başladı. Uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, hem başvuru sürecine ile ilgili bilgileri hem de sosyal konut illeri ve ilçeleri araştırıyor. Peki, TOKİ sosyal konut başvuruları E-Devlet'ten nasıl yapılır? İşte adım adım TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ sosyal konut başvurusu ile E-Devlet aracılığıyla işlemleri kabul ediyor. 81 ilde iyükselecek konutlar için ilk 3 günde toplam 130 bin kişinin başvuru yaptığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 bin sosyal konut projesinin 1-1,5 yılda tamamlanacağını açıkladı. İşte, TOKİ'nin 100 bin sosyal konut proje başvurusu ve şartlarıyla ilgili tüm merak edilenler...

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için başvurular 15 Ocak tarihine kadar alınacak. Ankara, İstanbul ve birçok ilde inşa edilmesi planlanan konutların hangi ilçelerde yapılacağı da belli oldu. Peki, TOKİ sosyal konut başvurusu nasıl yapılacak ve 100 bin sosyal konut nerelerde yer alacak? İşte, o detaylar...

Adım adım TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu!

TOKİ başvurusu için öncelikle aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak E-Devlet girişi yapınız.

Daha sonra TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için karşınıza çıkacak olan ekrandan, size uygun olan ilde bulunan projeyi seçerek, yanındaki başvur butonuna tıklayınız. 

Adım adım TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu!

TOKİ sosyal konut başvuru ekranında, ikinci aşamada başvuru şartlarını detaylarını okuyarak sayfa altında bulunan onay kutucuğunu işaretlemeniz ve devam butonuna basmanız gerekiyor.

Adım adım TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu!

Konut tipi seçimi ekranında, TOKİ 100 bin sosyal konut projesinin iki farklı tip konutu olan 2+1 ve 3+1 seçeneklerinden birisini seçiniz. 2+1'in başvuru ücreti 500 TL, 3+1'in başvuru ücreti ise 1000 TL'dir

Adım adım TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu!

Konutunuzu seçtikten sonra sizden onay bilgisi istenecek. E-Devlet internet üzerinden TOKİ sosyal konut başvurusu için bu ekranın altında bulunan onay kutucuğu kritik bir önem taşıyor.

Adım adım TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu!

Aşağıdaki "Başvur" düğmesine tıkladıktan sonra işlemin tamamlanması için başvuru bedelini ödemeniz gerekiyor. Bunun için Ziraat Bankası tarafından adınıza açılacak ve SMS ile size bildirilecek olan hesaba 1000 TL yatırmalısınız. Başvuru bedelini yatırırken hesabı kontrol ediniz ve başvuru bedelinin adınıza açılmış doğru hesaba yatırıldığından emin olunuz.

Adım adım TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu!

Başvurunun tamamlanmasıdan sonra karşınıza şu mesaj çıkacaktır;"************ numaralı başvurunuz değerlendirilmek üzere TOKİ tarafından kaydedilmiştir. Başvurunuzun durumunu "Başvuru Listesi" sayfasından görebilirsiniz. Değerlendirme sonucu kısa mesaj ile telefonunuza gönderilecektir."

SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI 

TOKİ'nin inşa edeceği evler kategorilere ayrılacak. Buna göre;

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”
3.Kategori olan “Emekli Vatandaşlarımız”
4. Kategori olan “Diğer alıcı adayları”

tanımlayacak ve evler bu kategorilere göre kuraya girecek.

Başvuru şartları ise şu şekilde olacak;

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

TOKİ 2020 ucuz konut projelerine 4 günde 178 bin 302 başvuru!

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasının tüm detayları!

TOKİ 100 bin yeni konut başvuru şartları neler?


Geri Dön