28 / 04 / 2024

Adıyaman Havalimanı yeni terminal binası açıldı!

Adıyaman Havalimanı yeni terminal binası açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Adıyaman' a yaraşır, dünya standartlarının üzerinde bir havalimanı yaptık" dedi. Bakan Yıldırım, havalimanının Adıyaman'a hayırlı olması dileğinde bulundu...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adıyaman'a dünya standartlarının üzerinde bir havalimanı kazandırdıklarını söyledi.


Adıyaman Havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin açılışına katılmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Adıyaman'a gelene Bakan Yıldırım, Vilayet Meydanı'ndaki törendeki konuşmada Adıyaman'a dünya standartlarının üzerinde bir havalimanı yaptıklarını söyledi.


Havalimanının Adıyaman'a hayırlı olması dileğinde bulunan Yıldırım, "Hava yolu halk yolu dediniz, Adıyaman hava limanı halkın yolu oluyor. Adıyaman yolların buluştuğu, hizmetin buluştuğu, doğu ile batıyı birleştiren en önemli illerden biri oldu" dedi.


Adıyaman'a bakanlığınca yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Yıldırım, ile 143 kilometrelik bölünmüş yol kazandırdıklarını, İstanbul boğaz köprülerinden sonra en büyük köprüyü Adıyaman-Diyarbakır arasına yaptıklarını ifade etti.


Yıldırım, "Adıyaman'ı çıkmaz yol olmaktan kurtarıyoruz. Bütün bu hizmetler hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da meydandaki vatandaşları selamladı.


Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise yapımı tamamlanan tesisler hakkında bilgi verdi.


AA


Geri Dön