17 / 07 / 2024

Adıyaman ve Hatay'daki deprem konutları için teslim müjdesi!

Adıyaman ve Hatay'daki deprem konutları için teslim müjdesi!

Adıyaman ve Hatay'daki deprem konutları için teslim tarihi açıklandı. Peki deprem konutları sahiplerine ne zaman teslim edilecek? İşte son dakika detaylar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği Adıyaman'da Valilik Konferans Salonu'nda koordinasyon toplantısına katılım sağladığı Söz konusu toplantı öncesinde gazetecilere değerlendirmeler yapan Bakan Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde devletin tüm imkanlarıyla afetzedelerin yanında olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada deprem bölgesinde aylarca kaldıklarını dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "6 Şubat tarihinde biz bölgedeydik. Günlerce, aylarca sizlerle birlikte mücadele edip el ele verdik ve yapılması gereken işler için bir seferberlik anlayışıyla, şuuruyla çalışmaları başlattık. Bu mücadele örnek bir mücadeleydi. Örnek bir duruştu. Tüm dünya gıptayla izledi." dedi.

Yaptığı açıklamada deprem bölgesini ayağa kaldırmak amacıyla çalıştıklarını ve bu yöndeki çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Murat Kurum, bu konuda hiç taviz vermediklerini söyledi. Açıklamasında ilk günden bu yana 14 milyon afetzedenin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla mücadele verdiklerine kaydeden Bakan Murat Kurum, şöyle söyledi: "Bizim tek gündemimiz deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak. Bu manada kaybedilecek tek bir saniyemiz dahi yok. Biz sözünü tutmuş, gerçekleştirmiş Sayın Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 22 senedir aziz milletimize ne söz verdiysek, o sözleri yerine getirmeye çalıştık. Allah'ın izniyle sözlerimizi tutmayı sürdüreceğiz."

Adıyaman ve Hatay daki deprem konutları için teslim müjdesi!

Açıklamasında 21. yüzyılın en büyük konut dönüşümünün yapıldığını dile getiren Bakan Murat Kurum, şunları söyledi: "Şu anda 21. yüzyılın en büyük konut dönüşümü, deprem dönüşümü gerçekleşiyor. Bugün yalnızca Adıyaman'a baktığımız zaman İndere bölgesinde yaklaşık 20 bin bağımsız bölümlük neredeyse burada 60 ile 70 bin vatandaşımızın yaşayacağı modern bir uydu kent yükseliyor. İnşallah 2025'te konutuna girmeyen afetzede vatandaşımız, Adıyamanlı kardeşimiz kalmasın istiyoruz. Daire teslimlerine başladık, inşallah teslimleri sene sonuna kadar sürdüreceğiz. Adıyaman'da 41 bin hak sahibi vatandaşımız var, 20 bin konutu inşallah sene sonuna kadar teslim ederiz."


Adıyaman'da iki bölgede 25 bin konutun inşa edildiğini dile getiren Bakan Murat Kurum, "İndere ve Örenli bölgesinde hızlı bir biçimde yürütüyoruz. Yaklaşık olarak 25 bine yakın bağımsız bölüm var. İlk belirlemiş olduğumuz süreçte oraların temellerini atmıştık. Hızlı bir biçimde buraları bitireceğimizi söylemiş, milletimize söz vermiştik. Hamdolsun o sözleri hızlı bir şekilde tutuyoruz." dedi.


HATAY'DAKİ AFET EVLERİ EYLÜL'DE TESLİM EDİLECEK

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği ilçede Toplu Konut İdaresi Başkanlığı marifetiyle inşa edilen afet konutlarının dışında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda da köy evleri yapılıyor.

Bu kapsamda Karbeyaz Mahallesi'nde inşaat çalışmalarına başlanmış olan toplamda 117 köy evinin yapım çalışmaları devam ediyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre inşa çalışmalarında yüzde 75 ilerleme kaydedilen evlerin eylül ayı ortasında hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

 

Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Temmuz zammıyla 9.077 TL olan evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 

Şişli, 72 katlı Taş Yapı kulelerine karşı ayaklandı!

Kira anlaşmazlığı kavgası müebbetle son buldu! 


Geri Dön