29 / 04 / 2024

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. 

Şehrin kuzeyinde yer alan Karadağ mevkii olarak bilinen alanda, 16 bin 433 konutun inşası devam ediyor. 

Adıyaman da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

GÜZEL BİR YAŞAM ALANI OLUŞACAK

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, depremlerden hemen sonra sağlam zeminlerde konutlar inşa etmeye ilişkin çalışmalar başlattıklarına vurgu yaptı. 

Bu çerçevede  Karadağ diye bilinen bölgenin zemininin oldukça sağlam bir yapısı olduğunun da altını çizen Kılınç, "Bu bölge dağlık bir yer. Bu nedenle zemin, deprem açısından çok sağlam. Bizim de çok önceleri 3-4 senedir zaten talep ettiğimiz bir bölgeydi. 'Yeni konutları burada yapalım' diye düşüncem vardı. Maalesef bunun vesilesi deprem oldu. İnşallah güzel bir yaşam alanı oluşacak" açıklamasında bulundu. 

Adıyaman da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

MART'TA 2 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM TESLİM EDİLECEK

Alanda inşaatların hızla sürdüğüne ve konutların yükseldiğine vurgu yapan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Malum, ilk kepçe Mart'ta atıldı. Nisan ortalarına doğru kazı başladı burada. Şu an yapılanlar görülüyor. Burada Cumhurbaşkanımızın nezdinde devletin gücünü, devletin vatandaşın yanında olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu. 

Karadağ bölgesinde 16 bin 433 konutun inşa edildiğini dile getiren Süleyman Kılınç, "İnşallah bir sorun olmazsa Mart'ta yaklaşık 2 bin bağımsız bölümü teslim edeceğiz. Ayrıca 20 Ekim tarihinde de altyapıyla ilgili yer teslimi yapıldı. Altyapı ve yollarla ilgili burada yaklaşık 30 bin tonluk su depoları bulunacak. Atık yönetimi olacak. Yağmur suyu, kanalizasyon ve diğer şebeke sular ile ilgili altyapı ihaleleri gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı. 

Kılınç, alanda sosyal donatılara da yer verileceğinin altını çizerek, açıklamasını "İnşallah çok hızlı bir şekilde insanlarımızı buraya yerleştiririz. Sosyal donatılarla ve okullarla ilgili ihalelerle başlayacak" diye sonlandırdı. 

Depreme karşı güvenli mekanlar için çelik yapı şart!

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Nasıl bir kentsel dönüşüm İstanbul ve Türkiye’yi kurtarır? İşin düğümünü rezerv alan çözecek!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!


Geri Dön