Kent Haberleri

Adıyaman'da 2 bin 588 prefabrik konut yapılıyor!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkıma sebep olduğu Adıyaman'da 2 bin 588 prefabrik konut inşa ediliyor. Paylaşılan detaylara göre, içerisinde sıcak su imkanı olan, kış ve yaz şartlarına göre hazırlanan, dayanıklı çelik malzemelerden yapılan prefabrik konutlar, 1+1 şeklinde, 25 metrekare olacak şekilde tasarlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok sayıda konutun yıkıldığı Adıyaman'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO işbirliğiyle kent merkezi yakınlarında 325 dönüm alanda prefabrik konut inşa ediliyor. 

Paylaşılan detaylara göre, içerisinde sıcak su imkanı olan, kış ve yaz şartlarına göre hazırlanan, dayanıklı çelik malzemelerden yapılan prefabrik konutlar, 1+1 şeklinde, 25 metrekare olacak şekilde tasarlandı.

Yine verilen bilgilere göre, spor alanlarından kültür komplekslerine kadar birçok ayrıntı ve sosyal alanın yer alacağı "prefabrik kent", yaklaşık 12 bin depremzedeye geçici barınma imkanı da sunacak.

Ayrıca Mutfak, banyonun da yer aldığı prefabrik konutların bir an önce teslim edilebilmesi için vardiyalı şekilde 1000'e yakın işçi çalışıyor.

AFAD koordinasyonuyla inşaatı tamamlanan prefabrik konutlara depremzedeler yerleştirilecek.

"Prefabrik konutları en hızlı şekilde tamamlamayı hedefliyoruz"

Söz konusu proje prefabrik konutlar alan koordinatörü olarak görev yapan inşaat mühendisi Ekmel Karaköse, Anadolu Ajansı muhabirine, şu ana kadar 100 konutu iç donatısıyla hazır hale getirdiklerini ve AFAD'a 10 gün içinde teslim etmeyi planladıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada afetzedelere çadırdan daha konforlu bir yaşam alanı oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Ekmel Karaköse, "Burada Emlak Konut ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak 2 bin 588 bağımsız bölüm yapıyoruz. Bunlar 1+1 konseptinde olacak biçimde planlanıyor. Her biri banyosu, tuvaleti, mutfağı, ebeveyn yatak odası olacak biçimde tasarlandı. Burada altyapı çalışmalarımız hızlı bir biçimde devam ediyor. Sevkiyatlarımız devam ediyor. 7 gün 24 saat çalışmalarımız hızlı bir biçimde sürüyor." dedi.

Ekmel Karaköse konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kısa zamanda kaba inşaatı tamamlanan 150 konutu da iç donatısını tamamlayarak teslim etmeyi hedeflediklerini söyleyerek, "Çalışmalarımız hızlı bir biçimde sürüyor. Ay sonuna kadar toplamda 450 konutu daha tamamlamayı hedefliyoruz. Daha sonra da kalan imalatları hızlı bir biçimde tamamlayıp depremzedelerimize teslim etmeyi hedefliyoruz." dedi.

İstanbul'da satılmayı bekleyen konut sayısı Şubat'ta yüzde 49 arttı!

İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Deprem sonrası konut sektörünü neler bekliyor?