Kent Haberleri

Adıyaman'da 8 bine yakın ağır hasarlı yapı yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde en çok etkilenen iller arasında bulunan Adıyaman'da hasarlı yapıtların yıkımına başlanacak.Kentte acil yıkımı yapılacak ve yıkık yapıların enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 99'una ulaşmasından sonra ağır hasarlı yapıların da yıkılması için yüklenici firmalarla sözleşme imzalandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde depremlerde en çok etkilenen iller arasında olan Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık yapıların enkaz kaldırma çalışmalarında tamamlanmasıyla ağır hasarlıların yıkımı için de süreç başladı.

Kentte acil yıkımı yapılacak ve yıkık yapıların enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 99'una ulaşmasından sonra ağır hasarlı yapıların da yıkılması için yüklenici firmalarla sözleşme imzalandı.

Firmalarla anlaşmanın ardından ekipler mahallelerdeki 8 bine yakın ağır hasarlı yapının yıkımı yapılıp enkazın kaldırması için çalışmalar hızlanacak.

Kentte koordinatör olarak görev yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, çalışmaları hızlandırdıklarını ifade etti.

Adıyaman'da konteyner kentlerdeki kapasiteyi arttırırmaya başladıklarını diğer yandan da hasarlı yapıların yıkımı için çalışmalar yapıldığına vurgu yapan Vali Çiçek, Adıyaman'da depremin yaralarını sarmak ve hayatı normale döndürmek için yapılan mücadele tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Konteyner kentlere bugün itibarıyla yerleşen kişi sayısı 21 bine ulaştığını açıklayan Vali Çiçek, "Bu hafta ve önümüzdeki haftalardan itibaren çok sayıda vatandaşımızı konteyner kentlerimize tekrar davet edeceğiz." dedi.

Önümüzdeki hafta ağır hasarlı yapıların yıkımına başlayacaklarını ve
Yüklenici firmalarla sözleşme imzalandığını vurgulayan Vali Çiçek, özellikle ağır hasarlıların yıkımı için verdikleri söz gereği ihaleler yapıldığını aktardı. Çiçek, Müteahhitlere verdikleri süreler olduğunu önümüzdeki hafta ise çalışmaların başlayacağını ifade etti.

İhalelerin mahalle mahalle  yapıldığını aktaran Çiçek "Her mahallede hızla çalışmalara başlanacak. 1 aylık süre içerisinde bayağı bir yol alırız diye ümit ediyoruz." diye konuştu.

KÖYDE YAŞAYANLAR İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI!

Köyde yaşayan yurttaşların konteynerlere geçişleriyle ilgili çalışmaları hakkında da bilgi veren Çiçek, "Özellikle köy konteynerleriyle ilgili gerekli ihalelerimizi yaptık. Köylerimize konteyner taşımaya başladık" dedi.

Önümüzdeki haftaya dikkat çeken Çiçek "Daha hızlı bir şekilde taşındığını Adıyamanlı hemşehrilerimiz görmüş olacaklar" diye belirtti.

Çiçek açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: Köylerdeki yer teslimleri müteahhitlere, ihaleyi alan firmalara yapıldı ve yerlerine taşınmaya başladı. Mersin Limanı'ndan da sürekli köy konteynerleri bize ulaşmakta ve ulaştıkça da köylerimize teslim edilmekte. Hiçbir şekilde durmadan daha da hızlanarak Adıyaman'ı normale döndürmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

Deutsche Bank'tan euro için dev tahmin geldi! 2021 yılından sonra bir ilk olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın!

Belediye KDV'den muaf arsa satacak! İhalesi 23 Mayıs'ta!