Kent Haberleri

Adıyaman'da deprem konutları yükseliyor: 31 blokluk projenin örnek dairesi tamam!

Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) inşası devam eden 4 etap, 31 bloktan oluşan projede kaba inşaatı tamamlanan blokların duvar işlemleri yapılıyor. Projede örnek daire de tamamlandı. İşte ayrıntılar...  Depremlerin en çok yıkıma neden oladuğu şehirlerden olan Adıyaman'daki Örenli Mahallesi'nde de afet konutları etaplar halinde yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen 11 kentte, konutları yıkılan ya da ağır hasar görenlerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Depremlerin en çok yıkıma neden oladuğu şehirlerden olan Adıyaman'daki Örenli Mahallesi'nde de afet konutları etaplar halinde yükseliyor. 

Mahallede Nisan'da temeli atılmış olan 31 blok ve 3 bin 34 konuttan meydana gelecek etaplardaki kaba inşaatı tamamlanan 9 blokta duvar çalışmaları sürüyor. 

Adıyaman'da deprem konutları yükseliyor: 31 blokluk projenin örnek dairesi tamam!

ÖRNEK DAİRE TAMAM 

Kaba inşaatında sona gelinen blokta, örnek dairenin de yapımı tamamlandı. Konuta kapı, pencere, mutfak dolabı ve tezgah takıldı.

TOKİ Uzmanı ve İnşaat Mühendisi Yılmaz Ceylan, yaptığı son dakika açıklamasında, çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurguladı. 

Adıyaman'da kalıcı konutları hak sahiplerine zamanında teslim edeceklerine dikkat çeken Yılmaz Ceylan, "renli Mahallesi'nde afetzedeler için 3 bin 34 kalıcı konut yapıyoruz. Bu konutlarımız 85 metrekare 3+1 daire. Tamamı depreme dayanıklı ve tünel kalıp sistemiyle yapılıyor. Zemin artı 3 ve 4 katlı yapıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Bölgede şu anda 9 blokta kaba inşaatın tamamlandığını aktaran Ceylan, açıklamasında "7 blokta da duvar işlemleri tamamlandı. Örnek dairemiz hazırlandı, oldukça rahat ve konforlu. Mutfağında mermer tezgahı, kapıları ve banyosuyla oturmak için konforlu bir konut" ifadelerine yer verdi. 

Bunun yanı sıra, geçtiğimiz günlerde Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının inşa ettiği afet konutlarında kaba inşaatı biten 10 blokta mantolama çalışmalarının yapıldığı belirtilmişti. 

Paylaşılan detaylara göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzmanı ve İnşaat Mühendisi Fatih Taşdemir, Mart'ta temeli atılmış olan projede çalışmaların aralıksız sürdüğüne dikkat çekerek, "Söz konusu projede toplamda 13 blokta kaba inşaatı tamamladık, 4 blokta ise cephe imalatları sürüyor. Mart'ta temelini atmış olduğumuz örnek daireli blokun dış cepheleri de tamamlandı. Nurdağı'nda 2 bin 509 konut, İslahiye'de 4 bin 531 konut olacak şekilde toplamda 7 bin 40 konutun inşası sürüyor" diye konuştu. 

Asgari ücretteki kayıp 50 Euro'yu geçti: 20 Haziran'da 442 Euro'ya denk gelen asgari ücret, şimdi 390 Euro!

IMEI kayıtlarda şikayetler bir haftada 93 kat arttı!

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Tarım emtiaları yılın ilk yarısında düştü! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an kaç TL? Çiftçiler borsa fiyatlarına bakın