Kent Haberleri

Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahibi ve üç yöneticisi tutuklandı!

Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahibi ve yöneticisi Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt mahkeme tarafından tutuklandı. İşte detaylar...Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan, otelin sahipleri ve yöneticileri Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt, mahkeme tarafından tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerde yıkılan İsias Otel ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan, otelin sahipleri ve yöneticileri Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt, mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklanan zanlılar, Siverek Cezaevine nakledildi. Verilen detaylara göre, Diğer şüpheliler Ulviye Bozkurt ve Şule Özbek hakkında da yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Depremde yıkılan Adıyaman'daki İsias Otel'de KKTC'li voleybolcuların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yaşamını yitirmişti.

Aktarılan detaylara göre, diğer şüpheliler Ulviye Bozkurt ve Şule Özbek hakkında da yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Depremde yıkılan İsias Otel’de KKTC’li voleybolcuların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Ticaret Sicil Gazetesi'ne göre, otelin bağlı olduğu İsias Otelcilik Turizm ve Taşımacılık İnşaat Ticaret Sanayi Anonim şirketinde büyük ortak konumunda Mehmet Fatih Bozkurt bulunuyor. 

Sözcü'de yer alan habere göre, Şirketin yönetim kurulu üyesi olan ve kentte “otelin sahibi” olarak bilinen Ahmet Bozkurt, ağabeyi Mahmut Bozkurt'un 2018'deki seçimde İYİ Parti'den milletvekili adayı olması üzerine İsias Otel binasına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın pankartını asarak medyanın gündemine gelmişti.

Neler olmuştu?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerde yıkılan ve içerisinde spor müsabakaları için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen öğrencilerin de bulunduğu Adıyaman'daki İsias Otel'de 65 kişi hayatını kaybetmişti.

KKTC'den gelen Yeniden Doğuş Partisi Milletvekili Talip Atalay, gazetecilere, çok büyük bir acıyla karşı karşıya olduklarını söylemişti.

Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Yeniden Doğuş Partisi Milletvekili Talip Atalay, "Çok büyük bir sınavdan geçiyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, yaralarımız bir an önce sarılsın. Bizim için Kıbrıs, Türkiye fark etmiyor." demişti.

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe yeni ödeme geliyor! Çiftçiler bu habere çok sevinecek!

Depremden sonra herkes araştırıyor! İşte bina sağlamlık testi ücreti

Hasar tespit çalışmaları kaç aşamada yapılır? Hasar tespit çalışmaları ne amaçla yapılır?