Kentsel Dönüşüm

Adıyaman'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adıyaman tarihinin en önemli projelerinden bir tanesi olarak kabul edilen kentsel dönüşüm projesi için ilk toplantı yapıldı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da üst düzey katılım gerçekleştirildi.

Adıyaman tarihinin en önemli projelerinden bir tanesi olarak kabul edilen kentsel dönüşüm projesi için ilk toplantı yapıldı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da üst düzey katılım gerçekleştirildi.


Adıyaman’ın çarpık kentleşme yapısını ortadan kaldırmak için en önemli adım olarak kabul edilen kentsel dönüşüm çalışması için ilk resmi toplantı gerçekleştirildi. Adıyaman Belediyesi ek binasında gerçekleştirilen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Daire Başkanı Zeynep Afşeören, Adıyaman Belediyesi Başkan Yardımcılarından Sait Kutlu ve Ahmet Vechi Yüksek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Adıyaman Belediyesi Meclis Üyeleri Muhittin Büyük, Bülent Kaplan ve Hasan Demir, Adıyaman Belediyesi İmar Müdürü M. Salih Alkayış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Kemal Takmaz, kentsel dönüşüm projesini yürüten ekipte bulunan Jeoloji Yüksek Mühendisi Abdurrahman Bölücü, Şehir Plancısı Büşra Saygı ve Harita Mühendisi Hakan Öztürk katıldı ve proje ile ilgili görüşlerini, Genel Müdür Yardımcısı Haspolatlı ve Daire Başkanı Afşeören ile paylaştılar.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkinin Adıyaman Belediyesi’ne verilmesinden sonra yapılan ilk toplantıda izlenecek yol hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda söz alan Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Vechi Yüksek, Musalla ve Mara Mahallelerini kapsayan 41 hektarlık alan için sürdürülecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki en büyük proje olacağına dikkat çekti.


Toplantıda söz alan ve Adıyaman’da startı verilen kentsel dönüşüm projesinin geldiği aşamadan bahseden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, şu ana kadar evrak sürecinin tamamlandığını ve artık uygulamaya geçilebileceğini dile getirdi. Genel Müdür Yardımcısı Haspolatlı, “Bakanlık olarak Adıyaman Belediyesine yetki verildi. Adıyaman Belediyesi bu yetki çerçevesinde kamulaştırma ve yapma işlemleri dışındaki tüm işleyişin tek sorumlusudur. Anlaşma ve uzlaşma işlemleri hallolduktan sonra kamulaştırma yetkisi de belediyeye verilecektir” diye konuştu.


Kentsel dönüşüm çalışmalarının çok zor ve uzun bir işleyiş olduğunu dile getiren Daire Başkanı Ayşe Afşeören ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Kentsel dönüşüm çalışmalarında en önemli şey insan faktörüdür. Yapılan her işlem ve projede insan faktörünün göz önünde bulundurulması ve projenin her aşamasında belediyenin, yani devletin işin içinde olması, projenin daha sağlıklı tamamlanmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.


Toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ise proje sürecinde müdürlük olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


Adıyaman Günebakış