23 / 11 / 2024
fuzul

Adnan Oktar'ın villası tapuda arsa olarak kayıtlı iddiası!

Adnan Oktar'ın villası tapuda arsa olarak kayıtlı iddiası!

Adnan Oktar'ın dikkat çeken villasının bulunduğu alanda, imar planına göre üstünde yapı gözükmediği, tapuya göre ise orası bir arsa olarak kayıtlı olduğu iddia edildi..




Adnan Oktar'ın dikkat çeken villası ile ilgili bir gelişme yaşandı. Villa ve bulunduğu arsa ile ilgili dikkat çekici iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre, Adnan Oktar'ın 100 odalı villasının bulunduğu alanda, imar planına göre üstünde yapı gözükmüyor, tapuya göre ise orası bir arsa olarak kayıtlı.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, villanın sahipleri olan Malatyalı bir aile, Adnan Oktar'ı tanımadıklarını iddia ediyor. Evin gerçek sahipleri "Biz evi Adnan Oktar'a kiralamadık arada 3. bir şahıs var" diye konuştu."

Villa aslen Mustafa A.C.'ye ait. Mustafa A.C. 'nin vefatının ardından evle torunu Sinan C. ilgilenmeye başladı. Sinan C., "Dedemize aittir orası. Dedemiz zamanında onunla ilgili belgeleri almıştır. Zannediyorum 75 yılından itibaren bizde" dedi. 

Adnan Oktar'la ilgisinin olmadığını iddia eden Sinan C., evi Oktar'a kiralamadıklarını söylüyor. Sinan C., "Biz şahsen kiralamadık, orayı ilk kiralayan dedemdir. Bizim Adnan Oktar'la bir ilişkimiz yoktur. Adnan Oktar'a kiralanmamıştır. Semih Marangozoğlu'na kiralanmıştır. Bizim kira kontratımız Semih Marangozoğlu ile" diye konuştu. Semih Marangozoğlu ise Adnan hocacılar olarak bilinen Bilim Araştırma Vakfı'nın üyelerinden biri...

Tartışmalı o villada ek binalarla birlikte alanda 100 kadar oda bulunuyor. Villanın bulunduğu alan, tapuda arsa olarak yer alıyor. Ve arsanın imar planlarında da üzerinde herhangi bir yapı gözükmüyor.

100 ODALI VİLLA TAPUDA BOŞ ARSA OLARAK GÖZÜKÜYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan İBB Meclis Üyesi Nezik Küçükerden, "Burası Boğaziçi ön görünüm. 2960 sayılı yasa koruma amaçlı bir yasadır. Dolayısıyla buraya baktığımız zaman bu parselde, 928 ada 3 parsel 961 metrekarelik alanı içeriyor. Burada 22 Temmuz 1983 tasdik tarihli Boğaziçi doğal ve sit alanlarını içeren bir plandan söz ediyoruz. Bu planda buradaki yoğunluk sıfır. Yani bunun anlamı burada hiç bir şey yapılamaz. Bu alanda herhangi bir yapının yapılması mümkün değildir. Burası doğal bir sit alanıdır. Tarihi sit alanıdır. Burada eline keseri alıp bir şey yapman mümkün değildir. O eve dışarıdan baktığınızda çağdaş malzemeler var. Yani binayı yaptınız. 'Ben bunun üstüne cam değiştireyim derseniz' yine yasa dışı çalışıyorsunuz" dedi.

Mülk sahibi Sinan C. ise bu iddiaları kabul etmiyor. Evlerinin yapı kullanım belgeli olduğunu savunan Sinan C., "Ordaki bize ait olan yapı, yapı kullanım belgelidir. İzin belgeleri bİzde mevcuttur biz gerekli belgeleri teslim ettik." diyor.


 


Geri Dön