28 / 04 / 2024

Adnan Yaşar Görmez: Torbalı'daki yapıların 3'de 1'i hazine arazileri üzerine kurulu!

Adnan Yaşar Görmez: Torbalı'daki yapıların 3'de 1'i hazine arazileri üzerine kurulu!

Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) toplantısına konuk olarak katılan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Torbalı'nın 3'de 1'i hazine arazilerinin üzerine kurulu yapılardan oluşuyor. Bu konuyu çözmek lazım. Bu belediye hepimizin" dedi.




Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) toplantısına konuk olarak katılan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, taleplere karşılık, istihdam açılırken öncelikle yöre insanından yararlanılmasını istedi. Torbalı Ticaret Odası (TTO), göreve bir ay önce başlayan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'i davet ettiği "Ortak Meslek Komiteleri" toplantısında sanayicilerin isteklerini dile getirdi. Başkan Görmez ise sanayicilerden işçilerini Torbalı'dan tedarik edilmesini istedi. 


Ruhsat sorunu çözüldü

Başkan Görmez, toplantıya Belediye Başkan yardımcıları Turgut Buluş, Hüseyin Söyler, Hüseyin Karaman ve Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar ile katıldı. Görmez, sanayicinin sorunlarını tek tek dinledi. TTO Meclis Başkanı Murat İnak'ın ardından konuşan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, "Belediye Başkanı'mız Görmez'in herkesi kucaklayan, söylemleriyle ötekileştirmeyen, herkesin hakkını koruyan sözleri bizleri memnun etti" dedi. Şimdiye kadar Torbalı Belediyesi ile işadamlarının birçok sorun yaşadığını dile getiren Olgun, sözlerini şöyle sürdürdü; "Aylardır ruhsat almak için uğraşan sanayicilerimiz vardı. Yeni göreve gelen Adnan Yaşar Görmez döneminde, mağdur olan işadamları ruhsatlarına kavuştu. Hatta ruhsatlar zabıta tarafından işadamlarının ayağına kadar götürüldü. Kolaylaştıran yönetim anlayışının tüm hizmet süresince devam etmesini ve yatırımcıya destek olan bu anlayışın belediyemize hakim kılınmasını istiyoruz."


"Kalifeye eleman yok"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kendisinin de sanayici olduğunu hatırlatarak, "Ben de içinizden biriyim. Esnaflıktan yetiştim. Sanayicinin yaşadığı tüm olumsuzlukları yaşamış biri olarak bundan sonra belediye ile hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Sayın Ticaret Odası Başkanı Vahap Bey, bir şeyi eksik söyledi. Ruhsatları sanayicinin ayağına götürüyoruz. Hatta kırmızı kurdele bağlayıp, hayırlı olsun mesajı ile birlikte gönderiyoruz" diye konuştu. 

Görmez, sanayicinin kalifiye eleman sıkıntısının olduğunu ve şu anda ellerinde çok sayıda eleman bulunduğunu belirterek, "İşçi lazım olduğu zaman belediyeye gelin. Biz sizlere gerekli eleman ihtiyacını karşılayacak personeli temin edeceğiz. Sanayici ve yatırımcı ferah olsun. Benim sizlerden tek isteğim işçilerinizi Torbalı'dan almanız yönünde olacak" dedi. Torbalı'nın imarının bozuk olduğunu ve bunu çözüme kavuşturmak amacıyla Torbalı Belediyesi'nden bir heyeti Ankara'ya gönderdiğini ifade eden Başkan Görmez, ilçedeki imar ve hazine arazi konularının çözüme kavuşturulmasının kendileri için önemli olduğuna dikkat çekti. Belediye Başkan Görmez, "Torbalı'nın 3'de 1'i hazine arazilerinin üzerine kurulu yapılardan oluşuyor. Bu konuyu çözmek lazım. Bu belediye hepimizin" dedi.


Yeni Asır




Geri Dön