02 / 07 / 2024

Adrasan Plajı'ndaki butik otel yapımı 2 aydır devam ediyor!

Adrasan Plajı'ndaki butik otel yapımı 2 aydır devam ediyor!

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde Adrasan Beldesi'nde, plajın hemen bitişiğinde dağ ile denizin buluştuğu noktada, 2 aydır devam eden inşaata kimse "dur" demiyor



Antalya'nın Kumluca İlçesi Adrasan Beldesi'nde doğal bir liman görünümünde olan Adrasan Plajı'nın bitişiğinde, dağ ile denizin buluştuğu noktada 2 aydır devam eden inşaat, hızla sürüyor. Butik otel yapmak için 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı'nda devam eden inşaat, vatandaşlar tarafından "Cennetin kalbine beton hançer" olarak niteleniyor.

BAŞKANIN SAVUNMASI

Plajın doğal görünümünü bozan inşaatla ilgili olarak Adrasan Belediyesi tutanak düzenlemekle yetindi. Beldenin AK Partili Belediye Başkanı Yalçın Akkulak, "Bugüne kadar yapılan 3 imar planı bozuldu. İmar yok, vatandaş inşaat yapmasın mı Belediye olarak tutanak tuttuk. Buna rağmen inşaat devam ediyor. İmar olmadığı için yıkmaya kalkınca biz suçlu oluyoruz. Şimdilik inşaat çalışmalarım izlemekle yetiniyoruz" dedi.

'SUÇLU ÇLUYORUZ'

Turizmci Sabri Bayar'a ait olduğu belirtilen inşaat çalışmasının sit alanı içerisinde olmadığını savunan Akkulak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu bölge sit alanı içerisinde değil. İnşaat sadece imar olmadığı için yasalara aykırı olabilir. Bir kez belediye olmadan, iki kez de belediye döneminde yapılan imar planları şikâyetler üzerine bozulmuş. Yeni bir imar çalışması yapmaktan korkuyoruz. Kaçak yapıları da yetkimizi kullanarak yıktığımız zaman, vatandaşlar mallarına zarar verdiğimiz gerekçesiyle hakkımızda dava açıp bizi suçluyorlar. Belediyenin 2 operatörü bu konuda yargılanıyor."

İnşaatı koruduğunun iddia edildiğini söyleyen Akkulak, "Ben, eski belediye başkanının, yıkılması gereken ve kum üzerine yapılan pansiyonunu da yıkmadım. Adrasan'da yol yaptım, onu yazmıyorsunuz. 1. Derece Sit Alanı olan Ceneviz Koyu'nda şu anda kaçak pansiyon yapılıyor. Bunu yazmıyorsunuz. Sanki rüşvet yemişiz gibi Adrasan'ı yazıyorsunuz" dedi.
Habertürk/Yusuf DALAMAN


Geri Dön