28 / 04 / 2024

Adres kodu sorgulama!

Adres kodu sorgulama!

DASK tarafından başlatılan zorunlu deprem sigortasında Adres Kodu uygulaması ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün adres sorgulama internet hizmetlerinden de konut sahipleri konutun Adres Kodu istenebiliyor. Peki adres kodu nasıl öğrenilir? İşte adres kodu sorgulama...



Adres kodu sorgulama!

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altına alıyor. 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile olası bir deprem felaketinden sonra, sigorta sahiplerinin hayatlarına kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmelerini amaçlıyor. 

Azami teminat tutarı tespit edilirken, yıkılan meskenin yeniden inşa edilmesinin maliyeti (arsa değeri hariç) dikkate alınır. Sigortalının teminat tutarı (sigorta bedeli) -azami teminat tutarını geçmemesi koşuluyla- meskenlerinin büyüklüğüne ve yapı tarzına göre belirleniniyor.

305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu gereğince, aşağıda tanımlanmış binalar güvence altına alınıyor:

- Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar,

- 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler,

- Bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler,

- Doğal afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya verilen kredi ile yapılan meskenler.

Zorunlu Deprem Sigortası ayrıca yukarıdaki koşullara uyan;

- Kat irtifakı tesis edilmiş binalar,

- Tapuda henüz cins tashihi yapılmamış ve tapu kütüğünde vasfı "arsa vs." olarak görünen binalar,

- Tapu tahsisi henüz yapılmamış kooperatif evleri için de geçerli oluyor.

DASK, zorunlu deprem sigortasında Adres Kodu uygulamasına başladı. Ev sahipleri Ulusal Adres Veri Tabanı’nda kayıtlı adres kodlarına muhtarlık, belediye veya nüfus müdürlüklerinden kolaylıkla ulaşabiliyor. Ayrıca, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün adres sorgulama internet hizmetlerinden de konut sahipleri konutun Adres Kodu istenebiliyor.

Adres kodu nedir?

Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır. 1 Mart 2013'den itibaren zorunlu deprem sigortası poliçesi işlemlerinde ve daha birçok işlemde kullanılmaya başlanıyor. Zorunlu deprem sigortanızı kolayca yaptırmak ve deprem sonrasında size vakit kaybetmeden ulaşmamızı sağlamak için adres kodunuzu mutlaka öğrenin.

Adres kodu sorgulama

DASK, zorunlu deprem sigortasında Adres Kodu uygulamasını başlatıyor. Ev sahipleri Ulusal Adres Veri Tabanı’nda kayıtlı adres kodlarına muhtarlık, belediye veya nüfus müdürlüklerinden kolaylıkla ulaşabiliyor. Ayrıca, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün adres sorgulama internet hizmetlerinden de konut sahipleri konutun Adres Kodu temin edilebiliyor.

Adres kodu nasıl sorgulanır?

Muhtarlık, belediye veya nüfus müdürlüklerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Ayrıca www.dask.gov.tr adresinden ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden de adres kodunuzu sorgulayabilirsiniz.

Adres kodunu sorgulamak için tıklayınız


Geri Dön