01 / 05 / 2024

AEL'den Elbistan Doğan Maden Sitesi açıklaması!

AEL'den Elbistan Doğan Maden Sitesi açıklaması!

Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü, Doğan Maden Sitesi’nde 11 bloktaki dairelerin obruk tehlikesi nedeniyle boşaltılması yönünde yer alan haberle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.



AEL İşletme Müdürü Atilla Dalbudak ve İşletme Müdür Yardımcısı Mevlüt Akdemir imzası ile yapılan yazılı açıklamada, söz konusu apartmanlarla ilgili düzenlemelerin gerekçesi olarak ‘site sakinlerinin bir araya toplanması’ gösterildi.


Bu tür uygulamaların ‘rutin’ olduğunun bilgisi verilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Gazetede 30 Mayıs 2016 tarihli nüshasında "11 apartmana çürük raporu" başlıklı haberinizde; ‘Çukurova Üniversitesi'nin, Afşin- ­Elbistan Linyitleri (AEL) ve Afşin­Elbistan A Termik Santrali'nde çalışan işçilerin kaldığı Doğan Maden Sitesi’ndeki 11 bloktaki dairelerin obruk tehlikesi nedeniyle boşaltılması yönünde rapor verdiği öğrenildi’ denilmektedir. Bahse konu haber ile ilgili olarak AEL İşletme Müdürlüğü ile herhangi bir görüşme veya bilgisine başvurma olmadığı gibi, Çukurova Üniversitesi’nce bölgede herhangi bir jeofizik çalışması yapılmamış olup iddia ettiğiniz yönde resmi işlem görmüş bir rapor da mevcut değildir. Öte yandan, Doğan Maden Sitesindeki bazı lojmanlarımızda çok az sayıda kişi oturduğundan; hizmetlerdeki dağınıklığın önlenmesi, daha etkin ve verimli hizmet verilebilmesi, güvenlik ve emniyetin sağlanması için, oturanların bir araya toplanması şeklinde uygulamalar rutin olarak yapılmakta olup, bu uygulamanın; binaların yapısal durumu ile ilgili olduğu yönündeki değerlendirmenize katılmadığımızı belirtmek isteriz. Doğan Maden Sitesi’nde, 2 yıl önce meydana gelen lokal obruk, Kuruluşumuzca, MTA ve çeşitli üniversitelere incelettirilmiş olup bütün gelişmeler, hem gazetenizde haber yapılmış hem de il ve ilçedeki kamu otoritelerine bilgi verilmiştir.”


Elbistan Doğan Maden Sitesi'nin 11 bloğuna çürük raporu!


Elbistanın Sesi


Geri Dön