28 / 04 / 2024

AFAD, 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alıyor! KPSS'den en az 60 puan almış olmak yeterli! Aman kaçırmayın!

AFAD, 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alıyor! KPSS'den en az 60 puan almış olmak yeterli! Aman kaçırmayın!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartıyla 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapılıyor. İşte ayrıntılar...



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 215 sözleşmeli personel alınacağı açıklandı. 

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, AFAD 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı, uygulama ve sözlü sınavla gerçekleştirilecek. 

AFAD, 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alıyor! KPSS den en az 60 puan almış olmak yeterli! Aman kaçırmayın!

KPSS PUANI KAÇ OLMALI? 

AFAD 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı kapsamında; ortaöğretim mezunu adaylarda, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri, harita-tapu-kadastro, inşaat teknolojisi, itfaiyecilik ve yangın güvenliği, kimya teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, ulaştırma hizmetleri ile bunlara denkliği kabul edilen alanları tamamlama ve 2022 yılındaki Kamu Personel Seçme Sınavı'nda "KPSSP94" puan türünden en az 60 almış olma koşulu aranıyor. 

Ön lisans mezunlarının ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olmak şartıyla, ön lisans düzeyinde öğretim veren kurumların "Acil Durum ve Afet Yönetimi" veya "Sivil Savunma ve İtfaiyecilik" programları ile bunlara denkliği kabul edilen programları tamamlama ve 2022 yılında yapılan sınavda "KPSSP93" puan türünden en az 60 alma koşulu bulunuyor. 

AFAD, 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alıyor! KPSS den en az 60 puan almış olmak yeterli! Aman kaçırmayın!

AFAK 215 SÖZLEŞMELİ TEKNİSYEN ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN? 

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, AFAD 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımına başvuru yapacak adaylar, başvurularını 9 Ekim saat 10.00 ile 17 Ekim saat 17.00 arasında e-Devlet kapısı üzerinden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresine girerek, elektronik ortamda yapabilecek. 

Kariyer Kapısı üzerinden başvuruda bulunmayan adayların talepleri dikkate alınmayacak.

Söz konusu alıma ilişkin başvuru sonuçları, Başkanlığın internet adresi "www.afad.gov.tr"de yayımlanacak duyurudan sonra adaylar tarafından Kariyer Kapısı üzerinden görülebilecek. 

Bu konuda adaylara ayrı bir yazılı yebligat yollanmayacak. 

AFAD, 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alıyor! KPSS den en az 60 puan almış olmak yeterli! Aman kaçırmayın!

AFAK 215 SÖZLEŞMELİ TEKNİSYEN ALIMI YAPILACAK İLLER 

AFAD 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı kapsamında pozisyon illeri şu şekilde sıralandı: 

Adana, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çorum, Düzce, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, İstanbul, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Mardin, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van ve Yalova. 

Yapılacak alım kapsamında, uygulamalı sınavda, adayların fiziki kondisyon ve yetenekleri bakımından
değerlendirildiği 9 (dokuz) etaptan oluşan parkur ile ekip çalışmasına yatkınlığının ölçüleceği ekip çalışması etabı yer alacak.

Her adayın fiziki kondisyon ve yetenek puanının yüzde 90'ı ve komisyon üyelerince 100 (yüz) tam puan üzerinden verilecek ekip çalışmasına yatkınlık puanının aritmetik ortalamasının yüzde 20'u dikkate alınarak, uygulama sınav puanı belirlenecek. Adayların başarı sayılması için uygulamalı sınav puanının en az 70 olması gerekiyor. 

AFAD 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı için sözlü sınav 8-19 Ocak 2024 tarihleri arasında Başkanlık hizmet binasında gerçekleştirilecek. 

Balıkesir Bandırma'da 8 taksitle imarlı arsa fırsatı!

Çeyiz için ucuz eşya arayanlar müjde! BİM'in bomba indirimi 22 Eylül Cuma günü başlıyor! 

İstanbul'un dönüşümü için 4 ayaklı plan geliyor: Kentsel dönüşümde özel birim olacak!


Geri Dön