Kent Haberleri

AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

AFAD’ın Acil Çağrı mobil uygulamasından acil durumlar ve afetler için yardım çağırılabiliyor. Peki, AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar.. AFAD acil çağrı uygulaması kullanıcılarla paylaşıldığından beri afet zamanlarında ve acil kullanım gerektirdiğin de kişinin en yakın konumuna toplanma bölgesini gösteriyor

AFAD’ın Acil Çağrı mobil uygulamasından acil durumlar ve afetler için yardım çağırılabiliyor. AFAD acil çağrı uygulaması kullanıcılarla paylaşıldığından beri afet zamanlarında ve acil kullanım gerektirdiğin de kişinin en yakın konumuna toplanma bölgesini gösteriyor. Yardıma ihtiyacı olanlara bölgenin yol tarifini de veriyor.

Uygulamayı Kullanmak İçin Yapılması Gerekenler

Öncelikle AFAD çağrı uygulamasını Google Play Store veya Apple Store'dan indirdikten sonra iletişim numaranızı girmeniz gerekiyor. sonrasında telefonunuza gelen doğrulama kodunu uygulamaya girerek hesabınızı onaylamanız gerekiyor. Doğrulama yaptıktan sonra ise TCKN (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası) eklemeniz gerekiyor. 

Tecnopath'tan Oğuzhan Necip Şahin'in haberine göre; AFAD konum bilginize erişip yardıma ihtiyacı olanlar için en yakınınızda olan  güvenli toplanma alanına sizi yönlendirerek size harita üzerinden gösterecek. Konumunuz erişime açık değil ise uygulama erişim izni isteyecek.

Tüm adımları doğru bir şekilde yaptıktan sonra uygulamanın köşesinde bulunan Acil Arama butonundan acil çağrı ve destek talebi  oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz talep hızlı bir şekilde 112 Acil Servis merkezine ulaştırılıyor. Çağrı iletildikten sonra sizden yardıma ihtiyacı olan kişinin durumu soruluyor. Eğer stres ve korkudan dolayı konuşamayacak durumdaysanız otamatik olarak oluşturulmuş yardım isteme metinleri bulunuyor.

BÜYÜK DEPREM!

Kahramanmaraş'ta dün (6 Ocak 2023 Pazartesi günü) saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 3 bin 549 kişi hayatını kaybetti, 22 bin 168 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Binlerce binanın yıkıldığı deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Twitter üzerinden #enkazaltındayım ve #deprem etiketleri aracılığıyla enkaz altında kalan vatandaşlar için konum bilgisi paylaşılarak yardım çağrısı yapılıyor.

Çocuklu ailelere son dakika haberi! 7.800 TL ödeme yapılacak! Hemen kimlik kartınız ile başvurun!
Altında herkes hazırlıklı olsun, bu rakamı uzun süre sonra ilk kez duyacaksınız! Uzmanı resmen açıkladı!  
PTT'den son dakika! Başvurana 1 sene boyunca 1.230 TL ödenecek!