AFAD gönüllüsü nasıl olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne gerekli? AFAD gönüllüsü deprem bölgesine nasıl gider?
AFAD gönüllüsü nasıl olunur, ne gerekir? soruları yaşanan deprem felaketinden sonra çok sık sorulmaktadır. İşte bu soruların devamı ve onların yanıtları…AFAD gönüllüsü olmasına dair detaylı bilgiler aranmaya başlandı
Kahramanmaraş merkezli 10 ili de derinden etkileyen depremde tüm Türkiye etkilendi ve bu yaşanan vahim olaya seferber oldu. AFAD gönüllüsü olmasına dair detaylı bilgiler aranmaya başlandı. Ayrıca AFAD gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar da bu kapsamda harekete geçti. AFAD gönüllüsü olma şartlarını karşılayanların başvuruları e-devlet ekranı üzerinden alınır.
Peki “AFAD gönüllüsü nasıl olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne gerekli? AFAD gönüllüsü deprem bölgesine nasıl gider?”
İşte detaylar...
AFAD GÖNÜLLÜSÜ NASIL OLUNUR? AFAD GÖNÜLÜÜSÜ OLMAK İÇİN NE GEREKLİDİR?
- AFAD Gönüllüsü olmaya istekli olunmalı bununla beraber 15 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olan herkes gönüllü olunabilir.
- AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gerekmektedir.
- AFAD Gönüllülük eğitimlerine ya da görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gerekmektedir.
AFAD GÖNÜLLÜSÜ DEPREM BÖLGESİNE NASIL GİDER?
Deprem bölgelerine gönüllü olarak gitmek isteyen vatandaşların ilk önce AFAD Gönüllülük Sistemine başvuru yapması gerekmektedir. Başvurular e-devlet sistemi üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirilir.
GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİ BAŞVURU ŞARTLARI
- AFAD Gönüllüsü olmaya istekli olunmalı bununla beraber 18 yaş ve üzeri olan herkes gönüllü olabilir.
- AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir.
- AFAD Gönüllülük eğitimlerine veyahut görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gerekmektedir.
Oturduğunuz bina riskli mi yoksa güvenli mi? İşte detaylar…
OTURDUĞUM BİNA RİSKLİ Mİ?
Vatandaşların oturduğu evinin riskli olup olmadığını öğrenmesi için herhangi bir ücret ödemesine gerek yoktur. Bir ücret ödemeden tespit çalışması yaptırması gerekiyor. Bağlı olunan belediyeye riskli bina tespit başvurusu yapıldıktan hemen sonra bir rapor hazırlanır. Bu rapor doğrultusunda binanın riskli yapıda olup olmadığı yönünde şerh koyuluyor.
Bakanlık son olarak duyurdu! Temmuz ayına ertelendi! İşte detaylar!
Ünlü Yerbilimcinin anlattıkları şoke etti! İşte yaşanılan depreminin gücü!