Kent Haberleri

AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023? 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi! Depremzedeler dikkat! 

AFAD Afetzede Hak Sahipliği için şu ana kadar 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi. Peki AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023?  AFAD'ın sosyal medya hesabından gerçekleştirilen paylaşımda, hak sahipliği için talep başvurularının, e-Devlet üzerinden ya da deprem bölgesinde kurulan ofislerden yapılabildiğinin altı çizildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerde ev, iş yeri, ahır ve samanlık olmak üzere hasar gören yapılar için yapılan hak sahipliği başvurusuna ilişkin bir son dakika açıklaması gerçekleştirildi. 

AFAD'ın sosyal medya hesabından gerçekleştirilen paylaşımda, hak sahipliği için talep başvurularının, e-Devlet üzerinden ya da deprem bölgesinde kurulan ofislerden yapılabildiğinin altı çizildi. 

Bu çerçevede, 13 şehirde kurulan 141 ofiste ve e-Devlet üzerinden bugüne kadar 137 bin 596 hak sahipliği talebi başvurusu yapıldığına dikkat çekildi. 

AFAD'dan yapılan söz konusu paylaşımda, talep başvurularının, mülk sahibi ve mülk sahibi varisi tarafından resmi müracaat tarihi itibarıyla 2 ay içinde yapılabildiği vurgulandı. 

AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023? 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi! Depremzedeler dikkat!

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; AFAD Afetzede Hak Sahipliği için başvuru sürecine ilişkin detaylar geçtiğimiz haftalarda belli olmaya başlamıştı. 

Cumhurbaşkanı Reep Tayyip Erdoğan, başvuruların başladığını belirttiği söz konusu açıklamasında "AFAD'ın hak sahipliği başvurularının bugünden itibaren elektronik devlet üzerinden de yapılabileceğinin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Verdiğimiz sözleri yerine getirerek sizlere mahcup olmayacağız" ifadelerini kullandı. 

Afetzede hak sahipliği, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, yıkılan veya ağır hasar gören yapılarda tapusu kendisine ait evi ve yeniden yapılacak binalarda verilecek inşaat kredisinden faydalanma imkanı sunuluyor. 

AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023? 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi! Depremzedeler dikkat!

Afetzede hak sahibi kimler 2023?

Konut, iş yeri ve ahırları ağır-yıkık ve orta derecede hasar gören gayrimenkul sahipleri afetten önce ve afet tarihinde mülkiyeti ebeveynine ait hasarlı ikinci ve üçüncü konutta yaşayanlar. 

AFAD Başkanı Sezer, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında da şehir değiştiren depremzedelerin hak kaybına uğramayacağına dikkat çekmiş ve "Bizim tahliye ettiklerimiz ya da bizim dışımızda tahliye olup illere giden vatandaşlarımız herhangi bir hak kaybına uğrarım diye sosyal medyadaki dezenformasyonlar nedeniyle geri dönüş noktasında bilgi istedikleri bize ulaşıyor, bize müracaat etmeleri ya da etmemeleri bir hak kaybına neden olmamaktadır" ifadelerine yer vermişti. 

Afetzedenin kaç tane ağır hasarlı konutu olursa olsun AFAD tarafından hak sahibi olmak üzere kendisine bir adet konut yapılıyor. 

Afetzedeler, herhangi başka bir şehirde hasarsız konutu olsa bile afetin yaşandığı bölgedeki hasar gören konutu sebebiyle hak sahibi olabiliyor. 

Belediye 5 taksitle iki iş yeri satacak! Taksitle iş yeri almak isteyenler bu tarihi kaçırmayın!

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti!

Borsa İstanbul'da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 

Şu günler altın almak için çok riskli! 2 altın uzmanı isimden yatırımcılara net açıklama geldi!