29 / 04 / 2024

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'deki deprem konutların kura çekilişi için geri sayım başladı. Peki Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan arasında Osmaniye'deki deprem konutları için kura heyecanı başladı.

Depremden etkilenen şehirlerde yıkılan konutların yenilerini inşa etmek için devlet tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşları sıcak yuvalarına kavuşturuyor. Yeni Şafak'ın aktardığı detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Osmaniye'de inşaat çalışmaları tamamlanan 1.976 deprem konutunun kura çelişi gerçekleştirilerek hak sahiplerine konutları teslim edilecek. Canlı olarak kura çekilişi sonrası kesinleşmiş olan  sonuçlar da e-Devlet üzerinden erişime açılacak. Peki Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen 11 ilde yapılan hasar tespit çalışmalarına göre 680 bin tanesi konut, 170 bin tanesi iş yeri olacak şekilde üzere toplam 850 bin bağımsız bölüm ağır hasar almış ve kullanılamaz hale gelmişti. Devlet, tüm imkanlarını seferber ederek, vatandaşları yeni konutlarına kavuşturmak için gece gündüz çalışmya devam ederken, bu kapsamda rezerv alanlarda 207 bin, şehir merkezlerinde 50 bin ve hafif çelikten 50 bin olacak şekilde toplam 307 bin bağımsız bölümün büyük bölümünün ihalesi gerçekleştirildi. İhalesi tamamlanmış olan konut ve köy konutlarının inşa süreci hız kesmeden sürüyor. Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat depremlerinden sonra hayata geçirilen konutların 75 bin 364 tanesi iki ay içerisinde sahiplerine teslim edilecek.

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

AFAD OSMANİYE DEPREM KONUTLARI KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Osmaniye'de inşa edilen deprem Konutlarının merakla beklenen kura çekilişi için beklenen tarih geldi. AFAD tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada:  Osmaniye'de yapım çalışmaları hız kesmeden devam eden 5 bin 231 konutun ilk etabı olan 1.976 konutun kura çekilişinin bugün yapılacağı belirtildi.

Osmaniye Deprem Konutları'nın merakla beklenen kura çekilişi canlı olarak AFAD’ın resmi sosyal medya hesapları üzerinden canlı şekildetakip edilecek.

OSMANİYE DEPREM KONUTLARI KURA SONUCU NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Osmaniye deprem konutları kura çekilişi AFAD’ın Youtube kanalı üzerinden takip edilebilecek. Ayrıca Osmaniye deprem konutları kura sonucu isim listesi 19 Şubat 2024, e Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

AFAD Osmaniye Deprem Konutları kura sonuçları için tıklayın

 

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!

Hisse yatırımına yeni başlayanlar dikkat: Portföyünüz 100 bin, 500 bin, 1 milyon TL olduğunda kaç hisseniz olmalı? 

Milli Emlak'tan tam 3 ilde KDV'den muaf arazi! 43 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla!


Geri Dön