Kent Haberleri

AFAD tek tek açıkladı: O ilin iki ilçesinde deprem alarmı! 7.9 büyüklüğünde...

AFAD tarafından hazırlanan rapora göre Kuzey Anadolu fayının geçtiği Erzincan’da yaşanabilecek büyük depremde, Trabzon’da en fazla etkilenecek iki ilçe peş peşe belli oldu. İşte son dakika ayrıntıları...  Diğer taraftan AFAD tarafından hazırlanan Trabzon İl Risk Afet Azaltma Planı (İRAP) raporunda olası deprem senaryosuna göre, Kuzey Anadolu fayının geçtiği Erzincan’da yaşanabilecek büyük depremde, Trabzon’da en fazla etkilenecek iki ilçe peş peşe belli oldu

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma sebep olan depremlerin ardından şehirlerde yapı stoklarına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Diğer taraftan AFAD tarafından hazırlanan Trabzon İl Risk Afet Azaltma Planı (İRAP) raporunda olası deprem senaryosuna göre, Kuzey Anadolu fayının geçtiği Erzincan’da yaşanabilecek büyük depremde, Trabzon’da en fazla etkilenecek iki ilçe peş peşe belli oldu. 

AFAD tek tek açıkladı: O ilin iki ilçesinde deprem alarmı! 7.9 büyüklüğünde...

NTV'de yer alan habere göre; olası deprem senaryosuna göre, Kuzey Anadolu fayının geçtiği Erzincan’da meydana gelecek büyük depremde, Trabzon’da en fazla risk altında olan Düzköy ve Çaykara ilçelerinin etkileneceğine dikkat çekildi. 

Rapordaki senaryoya göre, 7.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmesi halinde, Düzköy’ün Yerlice Mahallesi'nde yapısal hasarlar oluşması, depreme bağlı meydana gelecek heyelan ve kaya düşmeleri sebebiyle Gökçeler, Taşocağı, Aykut, Çiğdemli ve Çayırbağı mahallelerinin de risk altında olacağının altı çizildi. 

Depremden en fazla etkileneceği öngörülen diğer ilçe Çaykara’nın güneydoğusundaki alanlardaki yerleşim yerleri için ise tehlike potansiyeline sahip olduğu belirtildi. 

Raporda incelemelerde bulunan uzman isimler, yapıların mühendislik hizmeti alınmadan inşa edildiği vurgulanan ilçelerde, olası depremin ciddi hasar yaratacağına dikkat çekerek, tedbir alınmasını önerdi. 

Raporun ardından, belediyelerce yapı stokları mercek altına alınan toplam 26 bin 282 nufüslu iki ilçede, risk saptanan yapılarda dönüşüm projesi ve hak sahibi ikna çalışmalarına da start verildi. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, konu ile ilgili son dakika açıklamasında, Erzincan’da meydana gelebilecek depremin Trabzon'u etkileyebileceğini dile getirdi. 

Prof. Dr. Altunışık, "Şu an Türkiye’de deprem beklenen ve ilgili yer bilimci hocalarımızın açıkladığı sismik boşluklu olan bölgeler var. Bizim bölgemize de en yakın illerden biri Erzincan" ifadelerine yer verdiği açıklamasında, Erzincan'da olacak bir depremde, Kahramanmaraş depremindeki etkilenme alanını çember olarak alınıp, Erzincan’a yerleştirildiğinde Trabzon’un da bu halka içinde olduğunun görüldüğünü vurguladı. 

Şehrin her bölgesini depreme karşı dayanıklı hale getirmek için eski yapıların incelenmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Altunışık, "Öncelikle kamu binaları ve 2000'den önce yapılmış ve imar barışından faydalanan binalardan başlamamız gerekiyor" diyerek, ‘İl Risk Afet Azaltma Planı’ kapsamında şehrin deprem açısından bazı tehlikeli ilçeleri olduğunu aktardı. 
 
Bu ilçelerin Düzköy ve Çaykara olarak belirlendiğine vurgu yapan Altunışık, "Dikkat ederseniz buralarda yığma taşıyıcı sisteme sahip binalar, el yordamıyla herhangi bir mühendislik hizmeti almadan yapılmış yapılar var. Bu yapılarımızın risk altında olduğunu görüyoruz" diyerek, İRAP’ta Erzincan’a yakınlığı açısından Çaykara ve Düzköy ilçelerinin odak noktası gösterildiğini belirtti. 

TOKİ, 2002'den bu yana tam 1 milyon 200 bin konut üretti!

İŞKUR 130 bin personel alımı başvuruları başladı! İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Kayıt olun, hemen başvurun!

Altın gümbür gümbür geliyor! Bu son dakika altın fiyatlarını görenler inanamadı! İşte 30 Nisan 2023 altın fiyatları

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ne kadar oldu? Maaşlara zam var mı? Şimdi göz atın!