Kent Haberleri

Afet bölgesindeki TOKİ ihaleleri iptal mi oluyor? Müteahhitlerden yüksek maliyet tepkisi! 

Afet bölgesine ve çeşitli kentlere inşa edilmesi planlanan toplu konut ihalelerinde ‘belirsizlik’ iptalleri gündeme geldi. İptal sebepleri arasında ‘yüksek maliyetler’ ve ‘ihaleye teklif veren firma olmaması’ yer alıyor.   Afet bölgesinde ve farklı şehirlerde inşa edilecek toplu konut ihalelerinden bazılarının iptal edildiği gündeme geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 senede kalıcı deprem konutlarının inşasının tamamlanacağını açıklamıştı. 

Afet bölgesinde ve farklı şehirlerde inşa edilecek toplu konut ihalelerinden bazılarının iptal edildiği gündeme geldi. 

Afet bölgesine ve çeşitli kentlere inşa edilecek olan toplu konutlar için, ihaleelrde ‘belirsizlik’ iptallerinin yaşandığı belirtildi. 

Afet bölgesindeki TOKİ ihaleleri iptal mi oluyor? Müteahhitlerden yüksek maliyet tepkisi!

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; toplu konut ihalelerinde yaşanan iptallerin gerekçelerinde, ‘maliyetlerin yüksek olması’ ve ‘ihaleye teklif veren firma olmaması’ işaret edildi. 

Müteahhitler iptallerle ilgili olarak, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) maliyetleri düşük tutmasını, işlerin kısa zamanda bitirilmesinin istenmesini, maliyetlerde yaşanan değişkenliği ve siyasi süreçte yaşanan değişkenliği neden gösterdi. 

Mart 2023'ten bu güne TOKİ'nin 47 ihalesinin, maliyetlerin fazla olması ve ihaleye teklif veren çıkmaması nedeniyle iptal edildiği belirlendi.  

‘Aksaray İli Merkez İlçesi, Hamidiye Mahallesi, Kentsel Dönüşüm Projesi 270 Adet Konut, 178 Adet Dükkan ve 126 Adet Ofis İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’, ‘Konya İli Sarayönü İlçesi Yukarı Mahalle 4 Etap 127 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’, ‘Erzincan İli Çayırlı İlçesi Atatürk Mahallesi 158 Adet Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi (3 Dükkanlı) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’ TOKİ'nin
iptal edilen ihalelerden olurken; ‘Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Fatih Mahallesi 697 Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi’, ‘Ankara İli Güdül İlçesi Yukarı Mahallesi 212 Adet Konut ve 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’ ile ‘Denizli İli Pamukkale İlçesi Kocadere Mahallesi 439 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’ ihalelerinin de iptal olduğu belirlendi. 

TOKİ kura çekiminde resmen Nisan 2023 müjdesi geldi! İşte il il kura takvimi! Bu tarihleri aman kaçırmayın!

Marmara büyük depreme hazır değil! Prof. Dr. Okan Tüysüz, tek tek açıkladı! Büyük deprem ne zaman olacak? 

TOKİ İzmir projesi için tarih resmen belli oldu! Tam 517 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın!

Binalara periyodik muayene zorunluluğu geliyor! Tüm yapılar için yeni birim oluşturulacak!