Afet Yönetimi Fuarı afet mağduru ülke temsilcilerini ağırlayacak!
Türkiye’nin ilk “Afet Yönetimi Fuarı”, Trio Uluslararası Fuarcılık tarafından ve Kimse Yok Mu stratejik ortaklığı ile 22-24 Kasım 2012 tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleniyor
Fuar, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından açılacak. Kimse Yok Mu’nun Arama Kurtarma Ekibi “ASYA”nın da yer alacağı fuar, uluslararası, hükümetler ve yardım kuruluşları düzeyinde katılımlarla, İstanbul’u “Afet Yönetimi” konusunda dünyanın gündemine taşıyacak.
Ülkemizde afet alanında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği, Türkiye’nin ilk “Afet Yönetimi Fuarı”, 22-24 2012 Kasım tarihleri arasında Yeşilköy, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.
“Trio Uluslar arası Fuarcılık” tarafından düzenlenen fuarda, afet yönetimi için gerekli tüm malzeme ve ekipmanlar sergilenecek.
Fuarda sergilenecek ürün ve hizmetlerden başlıcaları; Arama Kurtarma, İlk Yardım, Acil Durum, Afet Erken Uyarı Sistemleri, Denetim Teknolojileri, Kesme ve Ayırma, Kurtarma ve Kazı, Tıbbi Yardım, Endüstriyel Sağlık ve Güvenlik, Kişisel Koruma, Su Altı ve Üstü Arama-Kurtarma, Havadan Mücadele, Sivil Savunma ve Korunma için Lojistik, Yangın Önleyici, Durdurucu, Geciktirici, Söndürücü ve Görüntüleme, Kontrol, Alarm Sistemleri, Yangın ve İtfaiye Araç Trafik Güvenlik, Jeneratörler, Bataryalar ve Şarj Sistemleri, Algılama, Ölçüm, Analiz ve Temizleme Cihazları malzemeleri ve ekipmanları olarak belirtiliyor.
Kimse Yok Mu’nun Arama Kurtarma Ekibi ASYA, Afet Yönetimi Fuarı’nda
Fuarın stratejik ortağı “Kimse Yok Mu”, Türkiye’nin değişmeyen gerçeği deprem ve sonrasında yaşanan süreçlere destek olmak, aynı zamanda da toplumda sosyal bilinç oluşturmak adına kurulan Arama Kurtarma Ekibi ASYA’yı da fuarda tanıtacak. Arama-kurtarma, medikal kurtarma, psiko-sosyal destek ve acil yardımlar alanında faaliyet gösteren ve Van depremi sürecinde dikkat çeken ASYA, etkinlikleri ile fuarda yer alacak.
Ayrıca, AKA, GEA, AKUT, TRAC, LİDAM, NESAR, ACAT, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve İTÜ Afet Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi de fuara katılan diğer sivil toplum dernekleri arasında yer alıyor.
Fuarın ziyaretçi profilini ağırlıklı kamu kuruluşları oluşturuyor!!
Fuarın ziyaretçi profilinde ise, acil durum ve afet koordinasyon merkezleri, profesyonel ilk yardım organizasyonları, sivil savunma organizasyonları, belediyeler, valilik ve kaymakamlıklar, organize sanayi bölge müdürlükleri, TSK, emniyet teşkilatı, ticaret ve sanayi odaları, konsolosluklar, büyükelçilikler, ticari ataşelikler, eğitim kurumları, üniversiteler, yapı-inşaat- taahhüt firmaları, mimarlar ve mühendisler, alışveriş merkezleri, iş merkezleri yönetimleri ve sektör dernekleri olacak.
Fuar süresince konusunda uluslar arası üne sahip yabancı konuşmacıların da yer alacağı paneller düzenlenecek !!
22 Kasım 2012 Perşembe günü, “Afetlerde Basın Etiği” ve “Afetlerde Önlemler ve Koordinasyon” konularında iki ayrı panel düzenlenecek. 23 Kasım 2012 Cuma günü düzenlenecek panelde ise bu kez, “Afet Psikolojisi” konusu masaya yatırılacak.
Japonya Kyoto Üniversitesinden Prof. Masayoshi Nakashima panel için İstanbul’da olacak.
2010 yılında İstanbul üniversitesinde Çevre ve yer bilimleri Araştırma Merkezini kuran ve müdür olarak görev alan, ve İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliğinde Prof. Dr. Olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Halil Murat Özler'in oturum başkanlığını yapacağı panellerde, Doç. Dr. Kajitani Yoshio (Kyoto Üniversitesi DOğal Afetleri Engelleme Araştırma Merkezi), Prof. Dr. Gilbert Burnham (ABD Johns Hopkins Üniversitesi Afet ve Mülteci Merkezi Direktörü), Dr. Şener Üşümezsoy (İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü), Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu (İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı), Prof. Dr. Ali Osman Öncel (Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Bölüm Başkanı), Prof. Dr. Hüseyin Öztürk (İstanbul Jeofizik Mühendisliği Odası Başkanı), Prof Dr. Ömer Alptekin (Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü), Doç. Dr. Ahmet Erdal Osmanlıoğlu (TAEK Çekmece Nükleer Araştırma Ve Eğitim Merkezi Müdürü), Dr. İlhan Öztürk (ACAD Başkanı), Dr. Mert Akcanbaş (Afet ve Kurban Psikolojisi – Travma Sonrası Stres Bozuklukları El kitabı isimli bilimsel yapıtıyla tanınıyor), Hasan Ali Göncü (Uzman Rehber Psikolojik Danışman, Fatih Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi), Psikolog Asiye Nurnihan Akkoyun (Fatih Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi), Yrd. Doç. Linda Fraim (Sağlık Psikologu).
Trio Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingöz, “Afetler konusunda yönetebilirlik temel prensiptir”
Trio Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingöz, dünyanın yükselen değeri ve coğrafyasının tartışmasız lideri Türkiye'de uluslararası bir Afet Yönetimi Konferans ve Fuarı yapmak, gerek ülke gerçekleri gerekse de tarihi misyonu nedeniyle bir zorunluluk halini aldığını ve bundan yola çıkarak bu organizasyonu başlattıklarını belirtiyor. Hemen her konuda olduğu gibi afetler konusunda da yönetebilirlik temel prensip olduğuna dikkat çeken Cingöz, “Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre dünyada her yıl 66,5 milyon çocuk afetlerden etkilenmektedir. Eşsiz ve stratejik bir konumda olan ülkemiz tektonik oluşumu, jeolojik yapısı ve meteorolojik özellikleriyle maalesef çeşitli afet tehlikeleri ile her zaman karşı karşıyadır. Sismik açıdan dünyanın en aktif bölgelerinden birinde yer alan Türkiye'de nüfusun % 70'i deprem riski yüksek yerlerde yaşamaktadır. Son yüzyıl içerisinde 100.000 insanını afetlerde kaybeden milletimiz, 200.000’den fazla insanının sakat kalması acısını yaşamıştır. Sadece son 20 yılda yaşanılan afetler nedeniyle uğranılan doğrudan ekonomik kaybın 20 milyar USD’nin üzerinde olduğu tahmin edilmektedir.” açıklamasını yapıyor.