Kent Haberleri

Afetzede deprem konutlarına başvuru nasıl yapılır? TCKN son rakamı 0,2,4,6,8 olanlar dikkat!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde birçok yapı yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Yıkılan konutlar yeniden yapılarak hak sahiplerine teslim edilecek.Açıklamadan sonra AFAD afetzede deprem konut başvurusu için araştırmalar hız kazandı

Afetzede deprem konut başvurularının başladığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Açıklamadan sonra AFAD afetzede deprem konut başvurusu için araştırmalar hız kazandı. 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem 11 şehirde yıkıcı etkilere sebep oldu. 

Yıkılan konutların yerine ise yenileri inşa edilecek. Eylül-Ekim ayları gibi hak sahiplerine teslim edilmesi hedeflenen deprem konutları ile ilgili ayrıntılar ise merak ediliyor. Peki, Afetzede deprem konutlarına başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Şubat ayında yaşanan iki büyük depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için hızlıca konut inşalarına başlandı. Peki AFAD deprem konut başvurusu şartları neler, başvurular nereden, nasıl yapılır, İşte detaylar...

HAK SAHİPLİĞİ NE DEMEK? 

Yaşanan afette, kendilerine ait olan evleri yıkılan, yanan ya da oturamayacak derecede ağır hasar gören afetzedeler “Hak sahibi” sayılır ve bu hanelere yeniden konut yapılır ya da konut kredi desteği yapılır.

DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgeleri ziyareti kapsamında Kahramanmaraş ilinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Deprem konutlarına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün burada yollar hariç 70 bin katılım var. Gördüğünüz gibi çalışmalar tam gaz sürüyor. Önümüzdeki Ekim-Kasım aylarıyla birlikte konutları hak sahiplerine teslim etmeye planlıyoruz." dedi.

AFAD HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Hak sahipliği başvuruları, sistemde meydana gelen teknik sorun sebebiyle yapılamamıştı. AFAD'dan yapılan açıklamada e-Devlet üzerinden hak sahipliği talep ve taahhütname başvurularının yapılacağı kaydedildi. Yoğunluk olmaması için başvurular TC kimlikların son rakamlarına göre gerçekleştirilecek.

TC Kimlik numarasının son hanesi;
0 olanlar Çarşamba
2 olanlar Perşembe
4 olanlar Cuma,
6 olanlar Cumartesi
8 olanlar Pazar günleri başvurabilecek..

Devam eden günlerde ise herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar başvuru gerçekleştirebilecek. Başvurular 30 Mayıs itibariyle 2 ay devam edecek.

Öte yandan başvurular AFAD İl Müdürlüğü tarafından belirlenen Merkezlerde ve Kaymakamlıklarda yapılacak.

HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Hak sahibi olmak şartıyla konut, işyeri, ahırları yıkık, acil yıktırılacak ya da ağır hasarlı tespit edilen depremzedeler İçin AFAD tarafından Konut, işyeri, ahır yaptırılabilecek.

Hak sahibi olmak şartıyla konut, ahır veya işyerleri Orta Hasarlı tespit edilen afetzedeler için AFAD tarafından Güçlendirme Kredisi sağlanacak.

HAK SAHİBİ BAŞVURU SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

Hak Sahipliği başvurularından sonra sonuçlar e-Devlet, Valilik ve İl AFAD web sitelerinden açıklanacak.

Milyonlarca çiftçiye resmen son dakika Haziran 2023 müjdesi geldi! Herkes hemen hesabını kontrol etsin!

Katar Emiri'nden karısına büyük jest!  Yeniköy'deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı baştan aşağı yenileniyor!