Genel

Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?

Hak sahipliği başvuru dönemi başladı. Peki “Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?” İşte detaylar!Evleri yıkılan veya oturulmayacak halde olan vatandaşlar için hak sahipliği başvuru dönemi başlatıldı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler 11 ili derinden etkiledi. Evleri yıkılan veya oturulmayacak halde olan vatandaşlar için hak sahipliği başvuru dönemi başlatıldı. Bu döneme dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da Afetzede hak sahipliği başvurunun nasıl, nereden yapıldığı olmaktadır.

İşte Afetzede hak sahipliğine dair merak edilen ayrıntılar…

AFETZEDE HAK SAHİPLİĞİ NE DEMEK?

Afetzede hak sahipliği, afetzedelerin yıkılmış olan ya da ağır hasar görmüş olan binalar ile olan mülkiyet ilişkilerini ve tekrardan yapılacak binalardan veyahut verilecek inşaat kredisinden faydalanabilme durumları vardır.

AFETZEDE HAK SAHİPLİĞİ NASIL YAPILIR? AFETZEDE HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURU İÇİN İSTENİLENLER!

Afetzede deprem konut başvurularının yapılmaya başlandığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı.

Hak sahipliği başvuru neticeleri, mahallinde askıya çıkarılmak, SMS yolu ile bildirim yapılmak, Valilik veya İl AFAD internet sitelerinde yayınlanarak, duyurulmaktadır.

AFETZEDE HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?  AFETZEDE DEPREM KONUTLARINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Afetzede hak sahipliği başvuruları, e-devlet sistemi ile yapılmaktadır. E-devlette bulunan link ile direk AFAD'ın sayfasına yönlendirilir. AFAD'a kayıt yaptırdıktan hemen sonra afetzede hak sahipliğinden yararlanabilirsiniz.

T.C Kimlik numarasının son hanesi;

Süregelen günlerde de herhangi bir sınırlama olmadan tüm vatandaşlar başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvurular 30 Mayıs itibari ile 2 ay devam edecek.

Diğer yandan başvurular AFAD İl Müdürlüğü tarafından belirlenen Merkezlerde ve Kaymakamlıklarda yapılabilir.