02 / 08 / 2024

Afetzedelerin barınma ihtiyacı için 9 şehirde acele kamulaştırma yapılacak! 

Afetzedelerin barınma ihtiyacı için 9 şehirde acele kamulaştırma yapılacak! 

Adıyaman, Ardahan, Aydın, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Sinop ve Van'da yaşanan bazı afetler nedeniyle, hak sahibi afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla 9 şehir için önemli bir karar verildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar... 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 32620 Sayılı Resmî Gazete'de önemli bir karar yayımlandı. Söz konusu Cumhurbaşkanı kararına göre, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Sinop ve Van illerinde yaşanan bazı afetler sebebiyle, hak sahibi afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla 9 şehirdeki bazı yerler Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Bu kapsamda, Adıyaman'ın Gerger ilçesi Yeşilyurt Mahallesi ve Kahta ilçesi Akıncılar beldesi, Ardahan'ın Posof ilçesi Savaşır köyü, Aydın'ın Karacasu ilçesi Dikmen Mahallesi, Erzurum'un Çat ilçesi Tuzluca Mahallesi, Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesi Alçiçek (Barış) Mahallesi, Kilis'in Musabeyli ilçesi Çınar köyü, Malatya'nın Arguvan ilçesi Dolaylı Mahallesi, Sinop'un Türkeli ilçesi Düzler köyü ve Van'ın Tuşba ilçesi Kalecik Mahallesi'ndeki bazı ada ve parsellerin kamulaştırılmasına ilişkin karar alındı. 

Afetzedelerin barınma ihtiyacı için 9 şehirde acele kamulaştırma yapılacak! 

"Bazı Taşınmazların Adıyaman, Ardahan, Aydın, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Sinop ve Van İllerinde Meydana Gelen Bazı Afetler Nedeniyle Hak Sahibi Olan Afetzedelerin Barınma İhtiyacının Karşılanması Amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8782)" başlıklı kararda il il kamulaştırılacak alanların büyüklükleri de açıklandı. 

Buna göre, kamulaştırılacak alanların büyüklükleri, 70,62 metrekare ile 44 bin metrekare arasında değişiyor. 

Bugünkü 32620 Sayılı Resmî Gazete'de yer alan o karar için tıklayın

Afetzedelerin barınma ihtiyacı için 9 şehirde acele kamulaştırma yapılacak! 

Son olarak 26 Temmuz'daki 32613 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları ile Konya, Sakarya, Bursa, ve Afyonkarahisar'da çeşitli enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verilmişti. 

Söz konusu karar göre,  Konya'da kurulacak olan Mavi Hidroelektrik Santrali (HES) Yardımcı Kaynak güneş enerji santrali (GES) elektrik üretim tesisi için gereken bazı gayrimenkullerin, tapuda Hazine adına tescil edilmesi amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacağı belirtildi.  

Resmi Gazete'de yayımlandı! En düşük emekli maaşında değişiklik!

1940'ta Yerebatan Sarayı'nın civarındaki binalar yıkılmış!

Migros'ta 710 gr domates salçası 64 TL, tam yağlı beyaz peynir 94 TL, Bingo sıvı deterjan 79 TL ! Son dakika fırsatlar!


Geri Dön