02 / 05 / 2024

Afyonkarahisar Belediyesi sosyal tesislere yatırım yapıyor!

Afyonkarahisar Belediyesi sosyal tesislere yatırım yapıyor!

Afyonkarahisar Belediyesi, 2009 seçimlerinden sonra tecrübeli siyasetçi Burhanettin Çoban'la imza attığı hizmetlerle hemşerilerinin gönlünde taht kurdu. Ülke çapında yapılan yarışmalarda belediyenin önemli projeleri ödüller aldı...



Afyonkarahisar Belediyesi, 2009 seçimlerinden sonra tecrübeli siyasetçi Burhanettin Çoban'la imza attığı hizmetlerle hemşerilerinin gönlünde taht kurdu. Ülke çapında yapılan yarışmalarda belediyenin önemli projeleri ödüller aldı. 


Verimlilik ve bilgi teknolojilerinin kullanımına dayalı birçok öncü hizmeti, kamu kurumlan tarafından takdir edildiği gibi diğer illere ve belediyelere Afyonkarahisar Belediyesi'nin ömek uygulamalan model olarak sunuldu; yeni uygulamalarda pilot bölge seçilmesini sağladı. Afyonkarahisar Belediye Başkam Burhanettin Çoban 'ın geçmiş beş yılın özetleyen, oldukça kapsamlı hazırlanmış faaliyet raporu, belediyenin kısa sürede aldığı muazzam mesafeyi göstermesi bakımından dikkat çekmekte. 


ÖRNEK İL KONUMUNDA 


Afyonkarahisar Belediyesi Türkiye çapında ilkleri gerçekleştirdi. Asfalt tesisinin TSE belgesi alması, kendi personeli ve imkânlanyla Kent Bilgi Sistemi kurmalan, kentsel dönüşümde öncü iller arasında olmalan, TÜİK tarafından diğer illere ömek gösterilmeleri, ortopedik engellilere 400'e yalan akülü araç dağıtmalan gibi. 


SAKİN VE HUZURLU ŞEHİR 



Afyon'a gittiğimizde ne ile karşılaşacağız diye soranlara ilk söyleyeceğimiz şudur: bu şehir sakin ve huzurlu bir şehir. Dinlenmek ve sükûnet isteyenler için en yalan seçenek Afyon. 

Aynı zamanda bu şehir termal turizmde kalite ve tecrübe demek. Beş yıldızlı termal oteller ve devre mülklerin toplam yatak kapasitesi yirmi bine yaklaşmış durumda. Bu tesisler şehirdeki üç önemli termal bölgede hizmet veriyor. 


TURİZME ÖNEMLİ YATIRIM 


Afyonkarahisar Belediye Başkam Burhanettin Çoban, turizmle ilgili yatırımlar konusunda oldukça bilinçli hareket ettiklerini ifade ediyor. Seçim çalışmalarına başladıklarına Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Türkiye Turizm Stratejisi 2023 Eylem Planı" adlı belgeyi incelediklerini ve bütün turizm projelerini bu plana göre gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu planda Bakanlık bütün turizm dallarında Türkiye çapmda merkezler tespit etmiş. Yayla turizminden, golf, ekoturizm, kongre turizmi ve kış turizmine kadar her alanda projeksiyonlar ve yapılması gerekenler bu planda açıkça ortaya konmuş. 

Turizm Strateji Eylem planında termal turizm için Türkiye'de dört ana merkez belirlenmiş. Bunlardan en önemlisi Frigya termal bölgesi. Ankara, Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ın da yer aldığı Frigya termal bölgesinin ilk vilayeti olarak Afyon, en başta yer alıyor. 


TESİS YATIRIMI TAM GAZ 


Termal turizmi spor turizmiyle çeşitlendirme kapsamında Spor Kompleksi Projesi bitme aşamasında. 

18.000 kişilik yeni stadyum, dört adet kapalı spor salonu, atletizm pisti, açık ve kapalı tenis kortlan, 8 adet tam çim saha ve kamp merkezi binalan aynı yerleşke içerisinde. Bu yapısıyla ulusal ve uluslar arası sportif müsabakalara ev sahipliği yapabilecek bir altyapı kurulmuş. 


Burhanettin Çoban'ın asıl amacı ise özellikle yaz kampı için uygun iklim ve tesis arayan Avrupa'daki spor kulüplerini Afyon'a çekebilmek., bu hedefe ulaşmak için her şey hazır diyen başkan, çeşitli spor adamlan ve yöneticilerle Afyon'u kamp merkezi yolunda hayli mesafe kat ettiklerini ifade ediyor. Afyon'un temiz ve serin havası, mükemmel otelleri ve hizmet personeli spor kamp merkezi olma yolunda her şeyin hazır olduğunu bizlere hissettirdi.Belediye Başkam Burhanettin Çoban,  TOKİ  ile yapılan protokolle Termal Turizm Bölgesinde Türkiye'nin en büyük Arkeoloji müzelerinden birinin kurulacağını ekledi.


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön