Kent Haberleri

Afyonkarahisar'a TOBB İmam Hatip Lisesi inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, insana yapılan yatırımın ve onun eğitilmesinin her şeyin öncesinde geldiğini belirtti...


     Eroğlu, Afyonkarahisar TOBB İmam Hatip Lisesi'nin inşa edilmesi için düzenlenen imza törenindeki konuşmasında, 32 derslikli okul ve spor salonu yapılmasından dolayı sevinç duyduklarını belirterek, TOBB'un gurur duyulacak bir kurum olduğunu dile getirdi. 

     Herhangi bir işte birinci önceliğin para değil insan olduğunu vurgulayan Eroğlu, ''Dolayısıyla insanı yetiştirince her şey ortaya çıkıyor. Para da ortaya çıkıyor, her şey yapılıyor'' diye konuştu. 

     ''İnsana yapılan yatırım, onun eğitilmesi bence her şeyin öncesinde geliyor'' ifadesini kullanan Eroğlu, ''Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok. Ama Allah'a şükür çalışkan, gayretli genç bir nesil var. Geleceğe emin adımlarla bakan bir Türkiye var. O bakımdan biz de bu gençlerle gurur duyuyoruz. Büyük hedeflerimizi inşallah onlarla birlikte gerçekleştireceğiz'' değerlendirmesinde bulundu. 

     Büyük hedefi bulunmayan milletlerin tarih sayfasından silinmeye mahkum olduğunu belirten Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

     ''Türkiye olarak bizim büyük hedefimiz var. Sadece 2023 değil yavrular, yeni doğanlar için de Başbakanımız yeni bir hedef gösterdi, hedef 2071. Allah'ın izniyle Türkiye inşallah geleceğe çok daha büyük adımlarla ilerleyecek, büyük hedefleri gerçekleştirecek. Çünkü biz büyük bir milletiz, şanlı bir geçmişe sahibiz. Dolayısıyla bizi onunculuk dahi tatmin etmez. İnşallah ilk 3'e, 5'e girmek hayal değil diye düşünüyorum.'' 

     Afyonkarahisar'ın, Ege Bölgesi'nde parlayan bir yıldız haline geldiğini ve son zamanlarda muhteşem bir dönüşüm yaşadığını belirten Eroğlu, ilin, artık dünyada termalin başkenti olduğunu, sağlık ve kongre turizminde, gıda alanında gelişmeler gerçekleştiğini, nüfusunun giderek arttığını ve yeni okullara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

     

     -''Eğitime yapılan yatırım kesinlikle risk unsuru taşımaz''- 

     

     TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yapacakları okulun, Afyonkarahisar'daki ilk yatırımları olmadığını anımsatarak, daha önce Bolvadin'de Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ek binası inşaatına destek verdiklerini söyledi. 

     Afyonkarahisar'ın, Milli Mücadele'nin, Cumhuriyet'in kazanıldığı toprak ve Anadolu'nun kapılarına Türkiye mührünün sonsuza kadar vurulduğu şehir olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, buranın, milli mücadelede olduğu gibi Türkiye'nin kalkınmasında da en önemli şehirlerden biri olduğunu dile getirdi. 

     Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: 

     ''Bizim için yapılan en kıymetli yatırım da eğitime yapılan yatırımdır. Her türlü yatırımda muhakkak risk unsuru vardır. Ama eğitime yapılan yatırım kesinlikle risk unsuru taşımaz. Çünkü yapacağınız yatırımda hem insan hem şehir hem de ülkeniz kazanır. Bizim en büyük sermayemiz genç nüfusumuz. Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok. Ama bizim petrolümüz ve doğalgazımız gençlerimiz. Eğer biz bu gençlerimizi iyi, ülkesini seven, milli ve manevi duygulara haiz gençler olarak yetiştirebilirsek, işte geleceğimizin en büyük teminatı bu gençler olacaktır. Bu anlamda TOBB olarak üzerimize düşeni bütün Türkiye genelinde yapmaya çalışıyoruz.'' 

     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da hayırların en büyüğünün aslında insana yapılan hayır olduğunu dile getirerek, ''İnsana yapılan hayırların ve iyiliklerin en iyisi de o insanın eğitimine yapılan yardımdır'' dedi. 

     Konuşmaların ardından TOBB tarafından, Afyonkarahisar'a 32 derslikli imam-hatip lisesi ve küçük tip spor salonunun yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. 

AA