Afyonkarahisar'da 10 milyon liralık yatırım engeline suç duyurusu!
Afyonkarahisar'da işadamı Mesut Birler, yaklaşık 10 milyon liralık yatırımı yapmasını engelledikleri iddiasıyla FETÖ operasyonunda tutuklanan 9 hakim ve savcının yanı sıra Afyonkarahisar Defterdarlığı'nda görevli 3 memur hakkında Afyonkarahisar Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.
AFYONKARAHİSAR'da işadamı Mesut Birler, yaklaşık 10 milyon liralık yatırımı yapmasını engelledikleri iddiasıyla FETÖ operasyonunda tutuklanan 9 hakim ve savcının yanı sıra Afyonkarahisar Defterdarlığı'nda görevli 3 memur hakkında Afyonkarahisar Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.
Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde 2010 yılında arazi teşvikinden yararlanarak çiftlik kurmayı planlayan işadamı Mesut Birler, düzenlenen sahte belge ve raporlarla kendisine tahsisli arazinin elinden alındığını öne sürdü. Arazinin ABD'li bir firmaya verilmek istendiğini iddia eden Birler, usulsüz işlemlerle ilgili mahkemeye başvurduğunu ancak sorumluların cezalandırılmadığını savundu. Dosyaya bakan savcı ve hakimlerin FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındığını kaydeden Birler, "Eklentileriyle beraber yaklaşık 10 milyon TL'lik entegre hayvancılık tesisi kuracaktık. Bu kapsamda teşvik belgesi aldık. Teşvik kapsamında 270 bin metrekare arazi tahsis edildi. Ancak 1 yıl sonra elimizden alındı. Kısa süre sonra aynı arazi ABD'li bir firmaya verilmeye çalışıldı" dedi.
'7-8 KEZ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM'
Konuyu, Başbakanlık Teftiş Kurulu, İçişleri, Maliye ve Adalet bakanlıklarına aktardığını ve Afyonkarahisar eski defterdarı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu anlatan işadamı Birler, başvurularının reddedilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşıdığını belirtti. ABD'li firmayla defterdarlık çalışanları arasında çıkar ilişkisi olduğunu öne süren ve bunu Danıştay'da kanıtladıklarını savunan Birler, "Danıştay bizim lehimize karar verdikten sonra sahte belgelerle tutanaklar tutuldu. Tutanaklar kullanılarak, hazırlanan raporlarla şirketimiz kapatıldı. Yaklaşık 10 milyon TL tutarındaki yatırımı yapamaz hale geldik. Eski defterdar ve sahte belgeleri düzenleyen memurlar hakkında 7- 8 kez suç duyurusunda bulundum. Suç duyurularıma her seferinde takipsizlik kararı verildi. Darbe girişimi sonrası söz konusu savcı ve hakimlerin hepsi FETÖ operasyonu kapsamında açığa alındı" diye konuştu.
'MEMURLAR YARGILANMADI'
FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındıktan sonra tutuklanan hakim ve savcılar ile Afyonkarahisar Defterdarlığı'nda görevli 3 memur hakkında Afyonkarahisar Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Birler, sahte belgelerin üzerindeki imzanın kendisine ait olmadığının kriminal incelemede tespit edildiğini ancak ilgili memurların buna rağmen yargılanmadığını öne sürdü. Söz konusu sahte belgelere göre düzenlenen raporlarla şirketinin kapatıldığını savunan Birler, şöyle dedi:
"Kriminal imzanın bana ait olmadığına dair rapor verdi. Ancak bu imza bana aitmiş gibi hazırlanan belgeler uyarınca rapor tutulmuş. O belgeleri düzenleyenler mahkemelerde berat etti. O memurları beraat ettiren hakimler benim suç duyurularımı da geri çeviren hakim ve savcılar. Yatırımımızı yapabilseydik Afyonkarahisar ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaktık. Ancak bunlar FETÖ mensubu memur, hakim ve savcılar tarafından engellendi. Şu an bu hakim ve savcılar gözaltında ancak diğer görevliler serbest. Ben elimdeki tüm belge ve bilgileri sunarak hem hakim ve savcılar hem de görevliler hakkında suç duyurusunda bulundum."
Hürriyet