Sektörel

Ağaoğlu Dubai'de 67 milyon dolara blok sattı!

Ağaoğlu, Cityscape 2015’te Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı’na Maslak 1453 projesinde 140 dairenin bulunduğu kuleyi 67 milyon dolara sattı.

Ağaoğlu, Cityscape 2015’te Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı’na Maslak 1453 projesinde 140 dairenin bulunduğu kuleyi 67 milyon dolara sattı.


Dünyanın en önemli emlak fuarlarından biri olan Dubai Cityscape’de, Türkiye’nin önde gelen inşaat-gayrimenkul kuruluşlarından Ağaoğlu, tek kalemde 67 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Maslak 1453 porjesinde 140 dairenin bulunduğu C1 blokunun bulunduğu kule Suudi Arabistan merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı’na satıldı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Dubai Cityscpe 2015’in en büyük satışını yaptık. Bu satış Ağaoğlu Grubu için olduğu kadar Türkiye açısından da önemli bir başarıdır. Satış yaptığımız grup da önemli. Bu daha bir başlangıç. Rajhı Vakfı ile daha yeni stratejik ilişkilere adım atacağız” dedi. 


Dubai Conrad Otel’de düzenlenen ‘Türkiye’ye Neden Yatırım Yapılmalı?’ başlıklı sempozyumun açılış konuşmasını yapan Ali Ağaoğlu; “Körfez yatırımcıları ülkemizi çok yakından takip ediyorlar. Türkiye’nin dönem dönem bazı sıkıntıntılar yaşadığını, gelişmiş demokrasisi sayesinde bu sıkıntıları rahatlıkla aştığını anlatıyoruz. Bizim Körfez bölgesiyle 500 yıllık ortak tarihimiz var. Bu işin daha çok başındayız. Dubai’de netice odaklı bir çalışma yapıyoruz bu nedenle başarılı oluyoruz. Maslak 1453 projemiz de satışa çıktığı ilk günden bu yana, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Dünyanın en önemli emlak fuarı Dubai Cityscape 2015’te de Körfez yatırımcılarının ilgi odağı haline geldik. Fuarda yoğun görüşmeler yapıldı. Maslak 1453’ün 140 daireden oluşan C1 blokunun satışı gerçekleşti” dedi. 


Körfez’in önemi arttı 

Mütekabiliyet yasasının çıktığı 2012 yılından bu yana Körfez ülkelerinin öneminin arttığını belirten Ali Ağaoğlu şunları söyledi: 


“Kalkınmış ülkelere baktığımızda yabancıya mülk satışı ile sermaye girişi sağladıklarını görüyoruz. Türkiye’nin de yatırım yapmak için kendi kaynağı yetmiyor. Dışarıdan ya kredi alacağız, ya da yabancıya mülk satacağız. Kaynak sağlamanın en güzel yolu mülk satarak olur, biz bunu yapan ilk şirketlerden biriyiz. Büyük emek sarf ederek bugünlere geldik, bugüne kadar 2 milyar doları aşan yabancıya satışımız oldu. Buraya yatırım yaparsanız karşılığını mutlaka alırsınız. Rajhı Vakfı ile stratejik önemde yeni işbirliklerine yöneleceğiz. Bunu bir başlangıç olarak kabul ediyoruz.” 


Ağaoğlu’nun satış gerçekleştirdiği Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı, Suudi sermayeli, hayır işleri ve eğitim konusuna yoğunlaşmış bir vakıf olarak tanınıyor. Verilen bilgiye göre, Al Rajhı Vakfı gelirleri Türkiye’de kalmak üzere, öğrencilerin eğitiminin desteklenmesi, kültür, yardıma muhtaç kişilere destek olmak gibi faaliyetlerde bulunuyor. 


İstanbul Finans Merkezi’ni dünyaya tanıttı 

Bu yıl, ‘United Nations of Ağaoğlu” mottosu ile Dubai Cityscape 2015’e katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu, altyapı ve peyzaj işlemlerini üstlendiği İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesini de dünyaya tanıttı. 


İFM hakkında bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, “Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin gayrimenkul fazının geliştirmesinde yer almaktan gurur duyuyoruz. Biz projenin tabir yerindeyse donanımını geliştiriyoruz. Bu projenin yazılımının da yani düzenlemelerinin de bizim geliştirme hızımıza yetişmesi ülkemizin çıkarına olacaktır. Dün katılımcılarla bir kez daha Dubai Finans Merkezi’ni gezdik. 3 senede verilen teşvik ve mekanizmalarla nasıl finans merkezi olduklarını anlattılar. Finans merkezleri sağlanan teşviklerle çekilen uluslararası aktörlerle bulundukları ülkeye büyük ekonomik fayda sağlıyorlar. Biz de İstanbul’un kalbindeki bu proje için büyük heyecan duyuyoruz” dedi. 


Halisdemir’in açıklamalarına göre, İFM Türkiye ekonomisinin yanı sıra bölge ekonomisinin de nabzını tutacak. Kamusal faydanın esas alınarak hayata geçirilen projede Ağaoğlu, alt yapı çalışmalarını tamamladı. Dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri olacak olan İFM, bir gayrimenkul projesi olmanın çok ötesinde ülkemize değer katacak bir proje olarak hizmet verecek. 


İFM ‘çevreci sertifika’ adayı 

Tanıtımda verilen bilgiye göre, İFM projesi yeşil binalar için dünyaca kabul edilen LEED sertifikası adayı olarak da öne çıkıyor. Verilen bilgiye göre, proje kapsamında yer alan güneş panelleri ile enerji elde edilerek dağıtılması planlanmakta olup su tasarrufu için ise su geri kazanım sistemi dizayn ediliyor. Finans sektörünün beklentilerini karşılayacak yüksek kalitede bilişim teknolojileri altyapısıyla donatıldığı belirten İFM, Kadıköy-Kartal ve Üsküdar-Ümraniye metro hatlarını birbirine bağlayacak olan yeni metro hattının Finans Merkezi İstasyonu ile toplu taşıma ağına güçlü bir şekilde bağlamış olacak.


'İFM’yi bir ülke politikası olarak planlamak lazım'

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Dubai Finans Merkezi’ni ziyaret etti. DIFC yöneticileri Ağaoğlu heyetine bir sunum yaparak uluslararası finans merkezi olmak için verilmesi gereken teşvik ve vergisel avantajları anlattı. Ali Ağaoğlu ziyaret ile ilgili olarak; “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, ABD, İngiltere gibi örnekleri incelenerek ve ihtiyaçlar tespit edilerek tasarlandı. Bu örneklerden biri de Dubai Finans Merkezi... Bu merkez, bir ülke politikası olarak görülmüş ve bu doğrultuda planlanmış. Bu sayede de yatırımcısına vergiden şirket sahibi olma konusuna kadar pek çok avantaj sağlıyor. İstanbul Finans Merkezi de kamusal faydanın esas alındığı, ülke ekonomisinin yanı sıra bölge ekonomisinin de nabzını tutacak bir proje olarak hayata geçirildi” dedi.


Dünya