Genel

Ağaoğlu, Emlak GYO, Varyap projeyi paylaşmak istiyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı, İstanbul'da kurulacak iki şehir projesi inşaatçıları da heyecanlandırdı. Sektörün aktörleri bir yandan projeye sunabilecekleri katkıları sıralarken diğer yandan da şehirlerdeki yapı stoğunu hesap edi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı, İstanbul'da kurulacak iki şehir projesi inşaatçıları da heyecanlandırdı. Sektörün aktörleri bir yandan projeye sunabilecekleri katkıları sıralarken diğer yandan da şehirlerdeki yapı stoğunu hesap ediyor. Avrupa Konutları İcra Kurulu Başkanı Süleyman çetinkaya projelere talip olacaklarını belirterek, 'şžimdilik ayrıntıları bekliyoruz. Proje sayesinde merkezdeki çarpık yapılaşma kentsel dönüşüme tabi tutulurken, şehir de rahat bir nefes alacak' dedi.

Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu:
İstanbul bu tür projelere hazır
İstanbul metrolar, tüp geçitler ve toplu taşımayla desteklenecek bu projelere hazır. Bildiğim kadarıyla kentlerden biri şžile, diğeri de Kemerburgaz tarafına kurulacak. İki şehir fikri gerekli ama ondan acil olarak İstanbul'un merkezini de kentsel dönüşümün içine almak lazım. İstanbul'un yüzde 70'i deprem yönünden güvensiz. Ayrıca yabancı yatırımın da önünü açmalıyız.


VARYAP CEO'su Erdinç Varlıbaş:
Projeyle gettoların önüne geçilir
Bu projenin faydalı olacağını düşünüyorum. İstanbul büyük bir şehir. Altyapısının eksikliği düzgün büyümesine ve insanların modern yaşamasına imkn vermeyecek. Yeni kurulacak şehirlerle çağdaş planlama yapilabilir. Bu sayede gettolaşmanın önüne geçilebilir. şžehrin merkezinin büyümesinin ve değersizleşen şehir dışı kavramının önüne geçilir. şžehir yeniden değer kazanacak.


Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum:
şžehrin trafik yükünü hafifletir
Uzun zamandır yeni uydu kentler üzerine çalışmalar yapıyoruz. Örneğin Kayabaşı'nda 65 bin konut ile Avrupa'nın en büyük uydu kentini kurduk. AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan iki yeni şehrin nereye kurulacağını henüz bilmiyoruz. Ancak şehir dışında kurulan yeni şehirler merkezdeki yükü azaltır. Marmara Bölgesi'nde birbirine çok entegre yol ve konut projeleri öne çıkıyor. Bu tarz projeler ekonomiye de dinamizm getirir. şžehirlerin de yaşam kalitesini yukarı çeker

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın 12 Haziran seçimleri ile ilgili olarak hazırladığı seçim beyannamesinde İstanbul 'a iki yeni şehir kurulacağını açıklaması mimarları ikiye böldü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın 12 Haziran seçimleri ile ilgili olarak hazırladığı seçim beyannamesinde İstanbul 'a iki yeni şehir kurulacağını açıklaması mimarları ikiye böldü. Mimar örgütleri kurulacak olan iki şehrin İstanbul 'un etrafındaki orman alanlarını yok edeceğini savunurken bazı mimarlar kurulacak olan yeni yerleşim alanlarının tarihi İstanbul üzerindeki nüfus baskısını azaltacağını savunuyor.

İstanbul 25 milyona dayanır

İstanbul Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu İstanbul 'a iki yeni şehir projesine karşı çıkıyor. İki yeni şehir projesinin İstanbul üzerinde olumsuz sorunlar yaratacağını söyleyen Muhçu İstanbul 'un nüfusunun 17 milyona dayandığına dikkat çekiyor. Muhçu yeni projeler ile İstanbul 'a 10 milyonluk yeni bir nüfus ekleneceğini belirterek “Bu da İstanbul 'un nüfusunun 25 milyona dayanması demektir ” diyor.  
Sabah- Taraf