27 / 04 / 2024

Ağaoğlu Maslak 1453'te Doka Kalıp kullanıldı!

Ağaoğlu Maslak 1453'te Doka Kalıp kullanıldı!

Dünyanın güvendiği kalıp uzmanı Doka, 325.000 metrekare alan üzerinde kurulu Ağaoğlu Maslak 1453’teki toplam beş gökdelenin heterojen mimarisi için gereken kalıp çözümünü de üretti.



Hızı ve güvenirliğiyle ön plana çıkan Doka’nın otomatik tırmanır kalıpları sayesinde 6 günde 1 kat çıkıldı.


Türkiye'nin kalbindeki turizm metropolü İstanbul, gelenekler ile kültür yapısının gelişmiş, çevresel açıdan sürdürülebilir yapı tarzıyla bütünleştirildiği modern bir semte kavuşuyor. Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde, en yükseğinin 185 metre olduğu 24 adet konut ve ofis kuleleri yer alıyor. Maslak 1453 tamamlandığında, yaklaşık 4.800 konut ve ofis ile 500 mağazaya sahip olacak.


Dünyanın güvendiği kalıp uzmanı Doka, içinde ofis binaları, konutlar, otel ve AVM ile kentsel eğlence merkezinin kurulduğu 325.000 m² alan üzerindeki Ağaoğlu Maslak 1453 için gereken kalıp çözümünü üretti.

Avusturya merkezli Doka’nın kalıp uzmanları, binaların birbirinden farklı mimarisine yönelik proje ile buna uygun bir kalıp sistemi geliştirdi. Böylece toplam yapı alanındaki en yüksek kuleler olan beş adet gökdelende, monolitik bir yapı tarzı gündeme geldi. Bu durumda döşeme ile şaft ortak bir çalışma sürecinde betonlandı. Kullanılan otomatik tırmanır kalıplar inşaatı ciddi ölçüde hızlandırdı. 


6 GÜNDE 1 KAT!


Hızı ve iş güvenliğiyle ön plana çıkan Doka sayesinde her bir kat, ortalama altı iş günü içinde betonlandı. Binaların merkezi, otomatik tırmanır kalıp SCP 400 ve geniş yüzeyli kalıp Top 50 yardımıyla oluşturuldu. SCP 400, 40 tonluk taşıma kapasitesiyle güvenilir ve yüksek performanslı olduğu için aynı zamanda personel istihdam maliyeti ile malzeme gereksinimi de düşük oldu. Kalıp sisteminin yer değiştirmesi vinç kullanmadan otomatik yapıldığı için bu da maliyeti daha aşağıya çekti. Otomatik tırmanır koruma perdesi Xclimb 60, tüm yüksekliklerde ve her türlü rüzgar ve hava koşulunda çalışanların güvenliğini sağladı.




Geri Dön