Sektörel

Ağaoğlu satış akademisine bin seçkin bankacı başvurdu

Ağaoğlu Grubu, konut pazarlamasında yeni sayfa açtı

Ağaoğlu Grubu, konut pazarlamasında yeni sayfa açtı. Organizasyonun sorumlusu Kürşat Tuncel “Satış akademisi gibi çalışacağız. İlan verdik, private banking yapan bin uzman başvurdu” dedi

Ağaoğlu Grubu, konutta yaptığı atılımları pazarlama alanında da göstermeye başladı. Grup, Türk inşaat sektöründe ilk olan uygulama ile özel pazarlama ekibi oluşturuyor. Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, bu ekibin başına da Doğu-GE GYO Genel Müdürlüğü de yapan Kürşat Tuncel'i getirdi. Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı göreviyle kolları sıvayan Tuncel ise işe hızlı başladı. Konut yatırımcısının artık finansal yatırım araçlarıyla ilgilenen yatırımcılar gibi detaylı bilgi istediği ve bu analizi yapabilecek eğitimde personelin istihdam edilmesi gerektiğini söyleyen Tuncel, bu pozisyona alınacak kişiler için belirledikleri kriterlerin en süt seviyede olduğunu söyledi.

7 BİN MÜŞTERİMİZ BULUNUYOR

Tuncel “Kriterlerimiz, bankaların private banking denilen özel müşterilere hizmet veren iyi eğitimli, yüksek lisans yapmış, dil bilen deneyimli bankacıları işaret ediyordu ve bin bankacıdan başvuru aldık. Finans sektöründe belli bir yere gelmiş, direktör konumundaki profesyonellerin büyük kısmı Ağaoğlu markası altında kariyer yapmak istediklerini söylediler” diye konuştu. Ağaoğlu Pazarlama Akademisi olarak adlandırılabilecek bir oluşumun çekirdeğini attıklarını söyleyen Tuncel, ekibin Ağaoğlu'nun lüks projelerinden daire alan müşterilerine giderek başka projelerdeki yatırımları konusunda da danışmanlık yapacaklarını söyledi.

Tuncel, portföylerindeki yatırımcılarla bundan sonra daha yakın bir iletişim politikası izleyeceklerini söyleyerek “Artık sadece bizden almak istedikleri gayrimenkullerde değil başka projelerdeki gayrimenkullerle ilgili de onlara danışmanlık hizmeti vereceğiz. Pazarlama artık ‘Bakın bizim dairelerimizin özellikleri şunlar' demenin ötesine geçti. Biz de onların gayrimenkul portföylerini en iyi şekilde değerlendirmek için her türlü hizmeti vereceğiz. Bankaların özel müşterilerine sunduğu ‘Özel müşteri danışmanlığı' hizmetinin bir benzeri olacak” diye konuştu. Şimdiye kadar kendilerinden konut alan 7 bin müşterileri olduğunu söyleyen Tuncel “Bu hizmeti her müşteriye vermek mümkün değil. Projelerimizdeki lüks dairelerimizi yatırımcılarına sunacağız. 1.5-2 milyon dolara daire alanlar var” diye konuştu. Tuncel “Müşteriye gayrimenkule yapılan yatırımla, dövize, bonoya yatırım yapmanın getirileri gösterilecek” dedi.

1.7 MİLYON TL'LİK EV SATILDI

Kürşat Tuncel, Ağaoğlu'nun Ataşehir'deki My Towerland'daki satışların iyi gittiğini şimdiye kadar projenin yüzde 25'ini sattıklarını söyledi. Projedeki 1 milyon 729 bin lira değerindeki 4 adet Gökyüzü Villası'ndan birini sattıklarını belirten Tuncel “Yalıda oturup bu projeye taşınmayı düşündüğünü söyleyenler bile var. Çünkü yalısında tek başına” diye konuştu. My Towerland projesinde 2 bin 535 konut bulunuyor.

AĞAOĞLU'NA ‘SİZİNLE ÇALIŞMAK İSTİYORUM' DEDİ

SPK'da başladığı kariyerine 1999'da son veren ve gayrimenkul sektörüne geçen Kürşat Tuncel, 2001'de Doğuş-GE GYO Genel Müdürlüğü yaptı. Ardından ise bankacılık sektöründe çalıştı. 2 ay önce Ağaoğlu'nda göreve başlayan Tuncel, Ali Ağaoğlu'nun çalışmalarını takip ettiğini ve çok beğendiğini söyleyerek Ağaoğlu'ndan görüşme talep ettiğini ve “Sizinle çalışmak istiyorum” dediğini aktardı.

20 yıl önceki eve yardım etti 

Kürşat Tuncel, konut sektöründe Ağaoğlu markasının oluşmasında şirketin geçmiş projelerine ve yaptığı işlere gösterdiği sadakatin de etken olduğunu söyledi. Bununla ilgili ilginç bir de anekdot anlatan Tuncel şöyle konuştu: “Son yağan yağmurlarda Şile'de bir evi su bastı. Bu evi 20 yıl önce Ali Bey yapmış. Olayı öğrenince hemen ekip gönderek sıkıntıyı giderdi.”
İBRAHİM ACAR/Star