03 / 05 / 2024

Ağaoğlu Şirketler Topluluğu folklor ekibi kuracak

Ağaoğlu Şirketler Topluluğu folklor ekibi kuracak

Ağaoğlu Şirketler Topluluğu'nun çalışanlardan oluşan bir tiyatro ekibi var



Şirkette folklor grubunu hayata geçirmek için de çalışmalara başlanmış. Tiyatro grubu kurma fikri, topluluğun 2008 yılında yapılan bir motivasyon toplantısı sırasında, insan kaynakları departmanı tarafından ortaya atılmış. 2009'un haziranında kurum bünyesindeki her çalışana çağrı yapılarak, farklı şirketlerin farklı departmanlarından 10 kişilik bir ekip oluşturulmuş.

Oyuncular, yönetmen Oktay Bıyık'ın herhangi bir hiyerarşi gözetmeden rol dağılımı yaptığını anlatıyor. Bu çiçeği burnunda ekibin ilk oyunu, tüm amatör toplulukların olmazsa nazlarından olan Oktay Arayıcı'nın Rumuz Goncagül'ü olmuş. Sekiz aylık bir prova sürecinin ardından, tiyatro ekibi ilk geçtiğimiz şubatta üst üste iki gösteri gerçekleştirmiş. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde sergilenen oyun yöneticiler ve çalışanlardan oluşan 700 kişilik bir topluluğunun önünde oynanmış. İş yaşamlarında çok sık bir araya gelemeyen grubun üyeleri, tiyatro çalışmasının iletişim güçlerinin gelişimine önemli katkı yaptığını anlatıyor. Oyuncular, provalar sırasında beden dili, takım çalışması gibi çalışmaların performanslarını artıracak beceriler kazandırdığını ifade ediyorlar. Tabii eğlence de cabası...

Oyunun temposuna kendisini fazla kaptıran bir oyuncunun, kostüm değiştirmemesi gereken sahnelerde bile kostüm değiştirmesi, oyunun kutlama sahnesinde içilecek nane likörünün sahne gelmeden bitmesi, en can alıcı sahnede elektriklerin kesilmesi ve seyircinin oyunun bittiğini sanıp alkışlamaya başlaması, ekibin anlattığı renkli öykülerden sadece birkaçı. Ekip üyeleri, birçok yöneticinin tiyatro grubunda yer almak isteğini, ancak zaman ayırma konusunda sıkıntı yaşadıkları için katılamadıklarını söylüyor. Folklor grubu için de yöneticilerden çok sayıda başvuruda bulunan olmuş.
Turkishtime


Geri Dön