Sektörel

Ağaoğu My Towerland'in tamamı satışta! 353 bin TL'ye!

Ağaoğlu, 1 milyar dolarlık My Towerland projesinde gökyüzüne villa yaparak ve enerjiyi rüzgârdan karşılayarak ilkleri denedi

Ağaoğlu, 1 milyar dolarlık My Towerland projesinde gökyüzüne villa yaparak ve enerjiyi rüzgârdan karşılayarak ilkleri denedi. Ali Ağaoğlu, Türkiye'nin en büyük konut projesi olarak nitelendirdiği My Towerland'le Bağdat Caddesi sakinlerini de hedeflediklerini söylüyor.

Ataşehir'de iki gün önce satışa çıkarılan Ağaoğlu My Towerland, pek çok açıdan sınırları zorlayan bir proje. Ağaoğlu'nun Mersin ve Bandırma'daki rüzgar enerji santrallarından üreteceği enerjinin kullanılacağı 2 bin 535 konut, bu nedenle yüzde 20 tasarruf yapmış olacak. 11 blok olarak tasarlanan projede bloklardan birine 49. ve 50. katlara ‘gökyüzü villaları' yapılacak olması; projenin dikkatleri üzerine toplayan bir diğer özelliği
Her yaptığı projede bir yenilik yaratmaya çalışan Ağaoğlu Şirketler Grubu, bütün bunların bir sonucu olarak lansman öncesinde ciddi bir satış hacmine ulaştı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, şimdiye kadar 54 konut satarak 33 milyon TL ciro elde ettiklerini söyledi. Üstelik, projeden satın alanların peşin parayla almayı tercih ettiklerini belirten Rahvalı, şöyle konuştu:

‘Peşin parayı tercih ettiler'
“Daire alanların yarısı, ödemeyi peşin yapmayı tercih etti.  Geriye kalan yarısı ise konut kredisi kullandı. Kredi kullananların tercih etitği vade 48 ile 60 ay arasında. 60 ay üstü pek ender. Kampanya kapsamında yüzde 50'sini peşin ödeyen geriye kalan kısmı 10, 20 ya da en fazla 30 ayda ödemeyi tercih etti. Hedef kitlemizde belirlediğimiz gibi talep de ağırlıklı olarak Bağdat Caddesi'nden geldi. Bu arada Ataşehir'de yeni eve geçmek isteyenlerden de müşterimiz oldu.”

 ‘YAŞAMAK İSTEYENLERE ÖNCELİK VERDİK'
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, toplam 1 milyar dolar ciro bekledikleri My Towerland'ı, “Bu, Türkiye'de hem ciro hem de etap olarak satışa çıkarılan en büyük konut projesi” sözleriyle nitelendirdi. Projedeki öncelikli hedef kitlelerini ise “Bağdat Caddesi profili” olarak tanımlayan Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zaten şu ana kadar yaptığımız satışlarda Bağdat Caddesi sakinleri en yoğun kısmı oluşturuyor. My Towerland ile Bağdat Caddesi sakinlerini tek çatı altında toplayacağız. Projenin ferahlığı, her evin balkon veya terasının bulunması cadde sakinlerine yönelik geliştirdiğimiz detaylar. Evlerin yüzde 70'inden fazlası 3+1 ve 4+1'lerden oluşuyor. Yani, yatırımcıyı ikinci planda tuttuk. Önceliği My Towerland'da  oturmayı tercih edenlere verdik”

‘YENİLİĞİ SEVDİK, ENERJİYİ YENİLEDİK'
My Towerland'in arsasının 285 bin metrekare olduğunu ve bunun yaklaşık 250 bin metrekaresinin yeşil alan olarak ayrıldığını belirten Ali Ağaoğlu, projenin enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılayarak dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerinin de altını çizdi.
Bunun hem çevreye duyarlılık hem de tasarruf anlamına geldiğini vurgulayan Ağaoğlu, “Böylece My Towerland sakinleri, enerjiyi yüzde 20 daha ucuza alacaklar. İşinizi iyi yapmak güzel bir şey. Ama yenilik yapmak işinizden daha güzel bir şey. Sektörün lider markası olmak bizi hep yenilik peşinde olmaya ve dönemin özelliklerine göre mükemmel proje yapmaya zorluyor” diye konuştu.

ANKET YAPTI 56 FARKLI DAİRE YAPMAYA KARAR VERDİ
Ağaoğlu'nun, bir anket çalışması sonrasında ortaya çıkan sonuçları değerlendirerek projelendirdiği 2 bin 535 konutluk My Towerland,  iki etaptan oluşuyor. Konutların 420 adetlik kısmı Sky Tower'dan oluşuyor. Bu bölüm 2012 sonunda teslim edilecek. Geriye kalan 2 bin 115 adetlik kısım ise projenin Sukent etabında yer alıyor.
Projedeki yoğunluk 3+1 ve 4+1'lere verilmiş durumda. Hasan Rahvalı, bunun nedenini, talep çizgisi olarak gösteriyor.
Rahvalı'nın verdiği bilgilere göre, projedeki 1+1 sayısı, toplam içinde yüzde 10'dan daha az yer buluyor. 2+1 sayısı yüzde 20'den daha az.
My Towerland'daki en yoğun daireler ise 1.672 rakamıyla  3+1'lerden oluşuyor. 2+1'ler'in sayısı 447, 1+1'lerin 249 olurken, 4+1 sayısı ise 167 adet olarak belirlenmiş durumda. Bu arada daireler, tam 56 farklı tipte tasarlandı.
Tebernüş Kireçci